Ce este moartea clinică și ce se întâmplă în lumea de dincolo! Medicul Dumitru Dulcan aruncă bomba: „Se miră că nu pot fi văzuţi şi auziţi de nimeni”

Medicul Constantin Dulcan este unul dintre cei mai buni neurologi și psihiatri din România. De zeci de ani, el se ocupă cu tratarea bolilor neurologice și psihice și nu de puține ori a întâlnit cazuri în care pacienții au intrat în moarte clinică.

23 feb. 2024, 13:18
Ce este moartea clinică și ce se întâmplă în lumea de dincolo! Medicul Dumitru Dulcan aruncă bomba: „Se miră că nu pot fi văzuţi şi auziţi de nimeni”
Ce este moartea clinică și ce se întâmplă în lumea de dincolo!

Ce este moartea clinică și ce se întâmplă în lumea de dincolo! Recent, reputatul medic a vorbit despre moarte a clinică, dar și ce se întâmplă cu un om după moarte.

Citește și Profesor dr. DUMITRU CONSTANTIN DULCAN, invitat de onoare la a V-a ediție a Galei ”SENIORI de COLECȚIE”

Ce este moartea clinică și ce se întâmplă în lumea de dincolo!

„Moartea clinică este acea experienţă în urma căreia individul traversează toate etapele morţii biologice, dar nu definitiv, fiindcă e resuscitat, readus la viaţă spontan sau prin intervenţie medicală, iar funcţiile sale vitale sunt reluate. Ce trăiesc aceste persoane în timpul morţii clinice e însă tulburător. Studiul experienţelor de moarte clinică demonstrează că există un tipar comun la toată lumea, indiferent de rasă, origine sau moment al istoriei. Dincolo de tunel, toţi martorii acestor experienţe văd o lumină vie, de o strălucire foarte intensă, care nu orbeşte totuşi. E o lumină feerică, învăluitoare şi caldă, ce oferă mângâiere şi bucurie. Cei care au trăit aceste experienţe spun că e Fiinţa Supremă, Iisus, Buddha sau Allah, în funcţie de apartenenţa religioasă a fiecăruia. O fiinţă pe care o descriu mai degrabă ca pe o impresie trăită, decât ca pe o figură concretă. Se şi spune că Dumnezeu este aşa cum şi-l imaginează fiecare dintre noi, dar în realitate nu este ca în niciuna din închipuirile noastre. Aşa cum mărturisesc cei care au experimentat moartea clinică, Dumnezeu îi întâmpină cu o iubire copleşitoare, o pace profundă şi o stare de beatitudine despre care toţi spun că nu au mai trăit-o niciodată. Nici urmă de Dumnezeul dur, ameninţător şi acuzator, cum e descris tradiţional”, a declarat Constantin Dulcan. potrivit ziarulnational.md.

Celebrul neurolog a a făcut o serie neașteptată de dezvăluiri despre lumea de dincolo.

”La început, chiar în momentul morţii, subiecţii sunt confuzi, nu înţeleg ce li se petrece. Durerea, în cazul celor foarte bolnavi, încetează brusc. Apoi conştientizează că au murit şi încep să-şi vadă din afara lor trupul bolnav, rănit sau abandonat. Se miră că nu pot fi văzuţi şi nu pot fi auziţi de nimeni; sunt uimiţi să-i audă pe cei din jur că-i declară morţi. Decorporalizaţi, îşi caută rudele, vor să le îmbrăţişeze, dar mâna lor trece prin corpul acestora fără să fie percepută. Într-un caz citat de Kenneth Ring, un soldat american mutilat în războiul din Vietnam şi-a văzut trupul de deasupra sa. A văzut elicopterul american care l-a transportat la spital şi, spune el, „m-am întrebat unde sunt dus şi am zburat după el”. Cei mai mulţi indivizi vorbesc apoi de imaginea unui tunel, prin care sunt obligaţi să treacă, singuri sau însoţiţi de ghizi – rude decedate sau îngeri. Este trecerea dintre două lumi, din lumea noastră fizică în lumea spiritelor, în Lumea de Dincolo”, a mai spus reputatul medic.

Citește și Neurologul Dumitru Constantin Dulcan, despre greşeala de cinci minute care îţi blochează sitemul imunitar cinci ore