Ce este pH-ul organismului şi ce afecţiuni ascunde valoarea lui

Acneea, insomnia, constipatia, atacurile de panica, caderea excesiva a parului, prezenta chisturilor la nivelul sanilor si chiar diferite forme de cancer pot fi o consecinta a mentinerii pH-ului organismului acid.

RomaniaTV.net
01 dec. 2013, 09:33
Ce este pH-ul organismului şi ce afecţiuni ascunde valoarea lui

Pentru ca organismul sa functioneze la parametri optimi, valorile pH-ului ar trebui sa fie cuprinse intre 7,35 si 7,45, interval considerat neutru.  Daca o substanta din corp are valoarea de 7,35, atunci este considerata neutra, sub 7, 35 este acida, iar peste 7,45 alcalina. De exemplu, daca o persoana are pH-ul de 6,5 inseamna ca sunt prea multi acizi fie in saliva, fie in urina. Iar daca pH este de peste 8, inseamna ca persoana respectiva sufera de o boala grava.

Din pacate, in prezent, in dieta predomina alimentele de tip fast-food si semipreparate care ameninta serios echilibrul pH-ului.

Din fericire, pH se poate corecta prin simple ajustari ale dietei. Mai exact, alimentele pe care le consumam zilnic trebuie sa fie predominant alcalinizate. Pentru a avea un organism alcalin ar trebui ca 80% din alimentele din farfurie sa fie de origine vegetala, iar 20% din categoria celor care favorizeaza aciditate (de exemplu, carne de porc, de oaie, de pui, oua, lapte devaca crud, smantana etc).

Citeşte continuarea pe lyla.ro.