Ce etnie are Ilie Năstase. Fostul mare tenismen a recunoscut: „Nu mă văd și nu m-am văzut francez”

Ilie Năstase, fostul mare jucător de tenis, a vorbit despre etnia sa, afirmând că este foarte mândru de acest lucru. Nu multă lume cunoaște acest detaliu.

20 feb. 2024, 16:44
Ce etnie are Ilie Năstase. Fostul mare tenismen a recunoscut: „Nu mă văd și nu m-am văzut francez”
Ce etnie are, de fapt, Ilie Năstase

Ilie Năstase a admis în publicația La Stampa că este țigan și a precizat că se mândrește cu acest lucru.

„Am fost acuzat dintodeauna că sunt un țigan. E adevărat. Sunt un țigan român. Și sunt mândru de asta!”, a declarat fostul mare tenismen.

Acesta a făcut mai multe declarații surprinzătoare, menționând că nu s-a gândit niciodată că joacă pentru România.

„Întotdeauna am jucat numai pentru mine. Orice atlet face asta. Treci și peste propria mamă pentru o victorie. Apoi, sigur, sunt lucruri pe care le spui. Despre țară, despre familie, despre multe… Este așa pentru totdeauna. Întotdeauna pentru totdeauna. Eu nu sunt cinic. Încerc să fiu sincer”, a completat Ilie Năstase.

Citește și: Ce etnie are, de fapt, Dana Budeanu. Creatoarea de modă a făcut dezvăluiri inedite. ”Bunica mea a fost deportată. Sunt pe linie maternă, pe pur”

În urmă cu mai mulți ani, fostul număr 1 mondial nega faptul că ar fi rom: „În viaţa mea am fost acuzat de multe. Şi că nu aş fi ţigan român, dar că aş fi homosexual. Las de la mine pentru homosexual, dar să nu fiu ţigan…De fapt, asta mă face să râd: în realitate, eu nu sunt ţigan. Dar ţiganii sunt un popor, un popor ca multe altele, ca italienii de exemplu. Care e problema? E o nebunie cu romii. Se spune ţigan în toată lumea: atunci să eliminăm cuvântul gipsy din vocabularul englez? Îi numiţi romi. Ce sunt romii? Eu nici nu ştiu. Poate cei care vin acolo să fure”,

Fostul sportiv a cochetat, la un moment dat, și cu ideea de a se stabili la Paris.

„Da, la un moment dat, am cochetat cu acest gând. Doar că eram plecat prea mult, iar în luna decembrie, când ajungeam acasă, în România, dorul de casă, de ai mei, mă trăgeau la București. Nu m-am văzut și nu mă văd francez.

Fiecare om se vede ceea ce se naște. Eu nu pot să mă identific decât cu România și cu poporul român, cu toate că francezii mă apreciază și mă stimează mai mult decât ai mei. Poți iubi un loc, o țară, un popor, chiar dacă nu devii cetățean al țării respective”, a declarat Ilie Năstase pentru Libertatea.

Tenismenul are o legătură puternică cu Franța. Acesta a povestit și ce promisiune și-a făcut cu bunul său prieten Ion Țiriac.

„Tineri fiind, la 20 de ani, eu și Ion Țiriac ne-am promis că atunci când vom face rost de bani mai mulți să ne luăm casă la Paris. Am avut una lângă Arcul de Triumf, apoi alta în apropiere de Roland Garros și o a treia lângă Paris, într-o urbe tare drăguță.

M-am gândit că dacă am avut o alee cu numele la Roland Garros, să-mi iau și o proprietate acolo”, a mai spus Năstase.

Citește și: Ce etnie are Zanni de la Survivor All Stars 2024. Mama lui l-a lăsat la orfelinat încă de la naștere: „A venit cam de cinci ori la mine. Eu nu știam cine este”

Deși nu se dezice de România, Ilie Năstase admite că la Paris se simte mult mai respectat: „M-am simțit mult mai apreciat acolo. Aici, mi se se spune: ‘Vezi că ești gras’. Acolo, au un cult al respectului pentru ceea ce ai fost, ‘Ooo, ce bine arătați, monsieur Năstase’.

La noi, dacă nu mai ești sus, nu te mai respectă nimeni, indiferent cât bine ai făcut țării. La noi se gândește negativ, să scoți în evidență ce e negru, la ei, te apreciază pentru ce ai făcut bine.

De aceea îi apreciez pe francezi că au grijă de statui. Eu nu vreau statuie, oameni buni, îmi făceam până acum zece, vreau respect. Dar vorbim acum despre țara cu cele mai multe statui, cu care francezii sunt mândri, și țara cu statui pe care le murdăresc păsările și nu le curăță nimeni. Bine, noi avem Casa Poporului, care stă să se dărâme în câțiva ani, nici cu aia cu știm ce să facem”.

Fostul mare jucător de tenis nu a fost doar un geniu al tenisului mondial, ci și un Don Juan de-a lungul vieții. Zvonurile îi atribuiau chiar aproape 2.500 de cuceriri. Informația a apărut chiar și în autobiografia sa „Mr. Năstase”, apărută în 2004 și scrisă de autoarea britanică, Debbie Beckerman. El a recunoscut că numărul e umflat și a fost doar rodul alcoolului.

„Dacă aveam 2.500 de femei, îmi murea racheta! Treaba asta a început la o discuție cu o doamnă, care a scris cartea (n.r. – despre viața lui Ilie Năstase), aceeași persoană care a scris cartea despre David Beckham.

Și ea voia să știe neapărat partea cealaltă, nu de turnee și ce-am câștigat și mă întreba de domnișoare … Și zic: „Habar n-am!”. Și, la un moment dat, după ce băusem și noi un păhărel mai mult, eram la mine acasă la Paris, la țară acolo, să scap de ea îi zic. Și așa s-a scris!”, a explicat fostul tenismen la podcast-ul lui Adrian Artene.

Acesta a avut cinci soții. Prima căsnicie a fost cu manechinul belgian Dominique Garzia (1972 – 1980). Cei doi au împreună o fiică, pe Nathalie, născută în 1975, la Paris.

Următoarea soție a fost actrița Alexandra King (1984 – 2002). Apoi, a urmat căsnicia cu Amalia Teodorescu (2004 – 2010), cu care are alte două fete, Alessia (19 ani) și Emma Alexandra (16 ani). A urmat mariajul controversat ci Brigitte Sfăt Pastramă (2015 – 2018). Ultima femeie pe care a dus-o la altar a fost Ioana Năstase Simion, care îi este alături din 2018.