Ce face Liviu Dragnea în primul weekend de libertate

Liviu Dragnea petrece primul weekend în libertate, fostul șef al PSD fiind eliberat din închisoare în urmă cu câteva zile. Codrin Ștefănescu, fostul secretar general al PSD, a dezvăluit că Dragnea a plecat cu copiii la Alexandria.

18 iul. 2021, 17:41
Ce face Liviu Dragnea în primul weekend de libertate

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu urmează să se întâlnească luni seara pentru a stabili programul pentru săptămâna viitoare.

”Am promis cā vā țin la curent! Liviu Dragnea este cu copiii la Alexandria, eu cu Rāducu la pescuit! Ținem legătura telefonic, mâine searā ne vedem să stabilim programul pentru săptămâna viitoare. Adicā medici, analize, spital. Vă salutām pe toți!”, a scris Codrin Ștefănescu, sâmbătă.

Codrin Ștefănescu a transmis și un mesaj către social-democrați:

”Vreau sā transmit un mesaj! Eliberarea lui Liviu a creat multā emoție, așteptare speranțā! Foarte mulți m-au sunat sau mi-au scris in sensul acesta! Unii au luat și poziție publicā, bravo lor, oameni bravi pe care ii respect! Dar sunteți și mulți cei care faceți asta pe șest. Parlamentari, primari, aleși locali ai PSD! Îmi spuneți cā sunteți pregătiți, cā stați cu “arma la picior”, cā electoratul vostru face presiuni sā deveniți mai curajoși! Atunci, fiți mai curajoși!”, a scris Ștefănescu.

Liviu Dragnea a dezvăluit că nu elimină varianta de a reintra în politică. „O să tot vorbesc de acum înainte. În politică voi reintra dacă am cu cine și pentru cine”, a spus fostul lider PSD, cu câteva zile în urmă, la ieșirea din penitenciar.

Liviu Dragnea, eliberat din închisoare după doi ani

După doi ani și două luni pe care i-a petrecut în închisoare, fostul șef PSD a fost eliberat, decizia fiind definitivă.

Dragnea a stat în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Liviu Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5, în aprilie, să fie eliberat mai devreme din penitenciar, susţinând că a îndeplinit fracţia necesară de 2/3 din pedeapsă.

Pe 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 i-a respins însă cererea de eliberare condiţionată, Dragnea a făcut contestaţie, respinsă de Tribunalul Bucureşti pe 27 mai.

În motivarea deciziei de la Tribunalul Bucureşti, se arăta că „instanţa a apreciat că, din analiza coroborată a situaţiei personale a petentului, nu şi-a format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare”.

În paralel, Dragnea a deschis un alt proces la Curtea de Apel Bucureşti în care solicita strămutarea de la Tribunalul Bucureşti la un alt tribunal din ţară a procesului privind eliberarea sa condiţionată din închisoare. El susţinea că judecătorii de la Tribunalul Bucureşti nu pot fi imparţiali în judecarea cererii sale, deoarece au semnat o petiţie faţă de modificarea Legilor Justiţiei, pe vremea guvernării PSD.

Deşi decizia Tribunalului Bucureşti era una definitivă, Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat-o, iar procesul a fost mutat la Giurgiu. Judecătorii de acolo au decis pe 15 aprilie ca acesta să fie eliberat.