Ce face Margareta Pâslaru după 66 de ani de carieră. Care este lucrul care o ține în viață: „Sunt îngrijorată de ceea ce se întâmplă”

Margareta Pâslaru este, cu adevârat o legendă a muzicii românești, care anul acesta împlinește 66 de ani de carieră și onorabila vârstă de 80 de ani. Totuși, ea se ține bine și are încă planuri mari pe plan profesional.

11 mart. 2024, 17:39
Ce face Margareta Pâslaru după 66 de ani de carieră. Care este lucrul care o ține în viață: „Sunt îngrijorată de ceea ce se întâmplă”

Margareta Pâslaru a pus o cărămidă importantă în istoria culturii românești, fiind o artistă desăvârșită. Deși în 2024 împlinește 66 de ani de carieră, cântăreată, compozitoarea, actrița și realizatoarea TV și radio se ține foarte bine și nu are de gând să se retragă. Ajunsă deja la onorabila vârsta de 80 de ani, artista are planuri mari în ceea ce privește viața profesională.

Citește și: Trei zodii pe care va ploua cu bani în aprilie. Acești nativi sunt loviți de un noroc aparte și la job

„Eu am un motto: În tinerețe ne străduim să ne facem un nume, la maturitate trebuie să folosim „numele spre binele altora. În 2020, am lansat albumul „Cu haina pe umeri – Idei, editat de Casa de discuri Roton. Drepturile au fost în beneficiul programului Banca de Alimente Crucea Roșie. Un an mai târziu, am lansat „Vibrații sufletești, tot cu Roton. După cum știți, pentru a marca 65 de ani de carieră, în primăvara anului 2023, am lansat volumul aniversar „Timpul nu moare”, fiind cel de-al treilea volum cu aceeași casă de discuri. Drepturile de autor și donațiile au fost redirecționate către Ambulanța pentru Monumente. Și amintim aici Organizaţia „Monumentum”, care lucrează pentru a securiza şi conserva obiective importante de patrimoniu care se află într-o stare avansată de degradare. Arhitecții Vaida restaurează biserici și redau splendoarea unor monumente aflate în paragină. Sunt soț și soție, iar eu îi susțin cu tot sufletul”, a povestit Margareta Pâslaru pentru Viva!.

Aceasta a vorbit și despre sursa de inspirație pe care a avut-o pentru una dintre piesele lansate, iar tematica pentru care a optat este una cât se poare de serioasă, respectiv mediul înconjurător.

„Versurile sunt sugestive. Este o temă de actualitate. Sunt îngrijorată de ceea ce se întâmplă cu mediul înconjurător. Îi rog pe cei care aruncă deșeuri să se gândească de două ori înainte să o facă! Au și ei copii și familie. Nu vrem să contribuim la poluarea mediului și ar trebui să fim atenți la ce bem, la ce respirăm”, a mai adăugat aceasta.

Întrebată cum va celebra cei 66 de ani de carieră, artista a mărturisit că 2024 este un an de tranziție în care toate eforturile sunt pentru proiectele pe care își propune să le lanseze în 2025.

„Anul acesta este un an de tranziție, creez texte cu miez și muzică. Lucrez pentru anul 2025. Muzica transcende. Din 2010, dăruiesc un Premiu Anual pentru Originalitate. Am selecționat atât interpreți ai muzicii pop, cât și tineri actori de film, regizori, instrumentiști cu personalitate, interpreți ai muzicii clasice, balerine de viitor, studenți la Conservator. Oare cine va fi remarcat(ă) în 2024?”, a spus artista.

Artista a refuzat să mai aibă apariții televizate sau în podcasturi. Cu privire la acest subiect, Margareta Pâslaru a afirmat următoarele: „Le mulțumesc mult celor care m-au invitat și, în același timp, îi rog să mă ierte dacă nu am dat curs invitațiilor. Înțeleg formatul obligatoriu, discuții pe canapea, despre trecut. Din punctul meu de vedere, energia și imaginația mă îndeamnă să vorbesc despre lucrul zilnic, despre idei, compoziții, texte cu tematici aparte, crearea costumelor, producții muzicale, coregrafie expresivă, nu neapărat despre trecutul glorios. Nu repeți un succes, ci evoluezi la alt nivel, adecvat vârstei. Plantez în prezentul cu posibilități, cu riscuri, încercări, cu perspective. Modul în care trăim în prezent va deveni trecut pentru alții”.

Citește și: Lidia Buble are o avere formată din păpuși Barbie! Câți bani valorează jucăriile de colecție: „Cred că-ți iei o mașină”