Ce face ucigaşul Mihaelei Runceanu, la 13 ani de când a ieşit din închisoare: „Orice este posibil dacă vrei cu adevărat”

Moartea Mihaelei Runceanu a şocat o ţară întreagă. Bărbatul care a strangulat-o, iar apoi a dat foc locuinţei, a petrecut doar 17 ani în închisoare, deși fusese condamnat la 25. Timp de zece ani a încercat să îşi găsească de muncă, însă era foarte greu, pentru că toată lumea îl recunoştea.

RomaniaTV.net
04 sept. 2020, 05:32
Ce face ucigaşul Mihaelei Runceanu, la 13 ani de când a ieşit din închisoare: „Orice este posibil dacă vrei cu adevărat”

Ultimele noutăţi despre Daniel Cosmin Ștefănescu se știau în 2017, când s-a angajat la un depozit lângă Londra. Nişte prieteni care au rămas alături de el în tot acest timp, i-au oferit posibilitatea de a lucra departe de România.

Mi-e bine. Am plecat în Anglia. Lucrez la un depozit, în apropiere de Londra. Nu vreau să mai ştiu nimic despre România. Orice este posibil dacă vrei cu adevărat. Motivaţia o găsim în noi dacă o căutăm adânc‘, declara Ștefănescu pentru Click, în 2017.

Licențiat în psihologie, bărbatul își dorea tot atunci să-și echivaleze studiile pentru a renunța la munca de jos și a practica o meserie pe măsura studiilor sale.

Cum a fost ucisă Mihaela Runceanu?

În timp ce el se uita la film, Mihaela s-a dus să facă o baie, apoi s-a întors în cameră și s-a așezat în pat, permițând bărbatului să rămână peste noapte în garsonieră, urmând a dormi în fotoliul existent. Se făcuse târziu, în jur de 12 noaptea, iar invitatul a rămas, deși venise cu mașina proprie. După altă versiune, cu un taxi misterios ori cu mașina unui complice, care l-ar fi așteptat toată noaptea în apropiere, ca să recupereze prada din garsonieră.

Înainte să ne vedem vorbeam la telefon, nu eram de-al casei ca să merg să bat la uşă fără să anunţ. În seara în care a murit am fost la ea în jurul orei 22. Era frumos afară şi îmi aduc aminte că înainte să ne vedem a fost o întâmplare ca şi cum nu ar fi trebuit să ajung la ea. Mi-a spus să ne vedem altă dată, însă când am vorbit ultima dată la telefon, m-a întrebat dacă pot să ajung la ea în jurul orei 22 ca să apucăm să vedem filmul până la 12 noaptea.

A tăiat o bucată din cablul de la telefon și în câteva secunde a încercat s-o stranguleze. Mihaela s-a trezit din somn și s-a apărat cât a putut, însă în cele din urmă nenorocirea s-a consumat. După ce și-a definitivat oribila crimă, a luat tot ce era mai de preț din casă și a mers în balcon, acolo unde cântăreața avea depozitate mai multe canistre pline cu benzină. A turnat peste cadavru și apoi i-a dat foc. A părăsit locuința și a mers la iubita lui din acel moment.‘, scrie în rechizitoriu.