Ce făcea Klaus Iohannis la ore pe vremea când era profesor de fizică. O fostă elevă face dezvăluiri incendiare!

Klaus Iohannis a predat fizică timp de 14 ani la mai multe şcoli din municipiul Sibiu, devenind apoi inspector şcolar general adjunct, inspector şcolar şi ulterior primar al Sibiului şi preşedinte al României! Citeste mai mult: adev.ro/pbet2s

22 ian. 2022, 12:12
Ce făcea Klaus Iohannis la ore pe vremea când era profesor de fizică. O fostă elevă face dezvăluiri incendiare!

Ce făcea Klaus Iohannis la ore pe vremea când era profesor de fizică. Președintele României a activat în învățământ la începutul carierei sale, iar amintirile lăsate sunt încă vii în memoria elevilor și colegilor săi de catedră.

Ce făcea Klaus Iohannis la ore pe vremea când era profesor de fizică. O fostă elevă face dezvăluiri incendiare!

Klaus Iohannis a activat timp de 14 ani în cadrul mai multor școli din municipiul Sibiu, devenind ulterior inspector școlar, după care a intrat în politică. Foștii săi colegi de catedră, colaboratori, dar și elevi, își amintesc de profesorul de fizică Klaus Iohannis.

Averea lui Klaus Iohannis. Un nou apartament moştenit de soţie. Cu cât au crescut veniturile preşedintelui în pandemie

„Până în 1998 am fost director adjunct la Colegiul Pedagogic şi Klaus Iohannis, înainte de a deveni inspector general adjunct şcolar şi după aceea inspector general, a lucrat la Colegiul Brukenthal şi la Colegiul Pedagogic, din perioada aceea îl ştiu. Ce ştiu eu de la elevi este că întotdeauna a fost apreciată competenţa de specialitate, verticalitatea demersului didactic şi relaţia foarte bună cu elevii. Era un profesor sever, da, obiectivele au fost destul de sus puse dar au fost raţionale şi transparente, adică la Brukenthal la real a avut cerinţe, la Pedagogic unde lucram eu şi unde am fost colegi cerinţele au fost adaptate profilului şcolii, au fost de atins, nu au fost de o severitate absurdă şi fiecare elev care a lucrat şi a fost atent ştia foarte bine că aceste cerinţe puteau fi atinse”, a povestit pentru Adevărul Hermann Gerold, director al Colegiului Naţional Samuel von Brukenthal din Sibiu şi fost director adjunct al Colegiului Pedagogic din Sibiu.

Cum arată casa părinţilor lui Klaus Iohannis VIDEO

Martin Bottesch, fost preşedinte, timp de două mandate, al Consiliului Judeţean Sibiu, a rememorat perioada în care el și Klaus Iohannis au fost colegi la Colegiul Brukenthal din Sibiu: „Eu am venit în 1992 la Colegiul Brukenthal ca profesor, Klaus Iohannis era deja profesor aici, am fost câţiva ani colegi. Noi ne vedeam în cancelarie, la ore nu l-am văzut, nici el pe mine, era un profesor tânăr care şi-a văzut de treabă, îl ştiu ca unul care nu vorbea mult dar ce vorbea era clar, concis şi te puteai baza pe ceea ce spunea”.

La rândul lor, elevii îl considerau un exemplu. Johanna Adam, actriţă la secţia germană a Teatrului Naţional Radu Stanca din Sibiu, l-a avut profesor pe actualul preşedinte la Colegiul Naţional Samuel von Brukenthal. „Preda destul de clar şi direct, cu exemple foarte clare. Explica foarte bine, încât înţelegeam cu toţii, nu era o materie care să ni se pară grea, chit că eram la uman. Era un profesor normal, nici prea exigent, era corect”, a povestit Johanna Adam.


loading...
Partenerii noștri