Ce faci când nu îţi place învăţătoarea copilului tău?

Cu totii ne dorim ca ai nostri copii sa navigheze prin intreaga lor experienta didactica, de la gradinita si pana la facultate, avand relatii foarte bune cu adultii care se ocupa de formarea lor (educatoare, invatatoare, diriginte, profesori). La urma urmei, toata lumea trebuie sa iti iubeasca copilul, nu? Doar e perfect, ca e al tau! Dar, din pacate, vine o vreme cand copilul, pur si simplu, nu se intelege cu dascalul lui sau tu nu te intelegi cu persoana care il initiaza in tainele invataturii. Si atunci incepe un alt tip de stres pentru un parinte.

RomaniaTV.net
16 sept. 2012, 20:56
Ce faci când nu îţi place învăţătoarea copilului tău?

Citeste mai jos despre cum sa navighezi prin apele uneori tulburi ale relatiei delicate si totodata importante parinte – profesor.

Rabdarea este o virtute

„Invatatoarea mea ma uraste! Cred ca are ceva cu mine! Nu se poarta cu mine la fel de frumos cum se poarta cu alti colegi!”

Fii empatic, ca parinte, cu copilul tau daca iti spune asa ceva si nu te enerva (prea rau) in numele lui, chiar daca simti ca explodezi de indignare. Tu nu stii, de fapt, nimic din ce s-a intamplat acolo de a ajuns copilul sa spuna asta. Poate ca nu e doar ea de vina. Nu critica niciodata educatoarea sau invatatoarea in fata copilului si incurajeaza-ti copilul sa o respecte, chiar daca devine evident ca el nu o prea are la inima, din motive obiective sau subiective.

Mentine-ti calmul

Ofera-te sa participi la actiunile clasei, in comitetul de parinti. Voluntariatul este o cale buna de a aborda o situatie de acest gen intr-o maniera neconflictuala. Vei reusi nu doar sa ai o vedere detaliata, la cald, a activitatilor clasei copilului tau, a nevoilor sale, dar si sa ii arati invatatoarei ca esti dornica sa te implici si sa ajuti, timp in care o poti cunoaste mai bine, trecand de aparente.

Cand orice alta metoda esueaza, e nevoie de un mediator intre voi

Te-ai intalnit cu profesoara de multe ori si situatia nu da niciun semn de imbunatatire. Este vremea sa vorbesti cu directorul scolii. Dar nu recurge la acest pas cu timiditate si indoiala, fara sa fii convinsa ca este ultima si singura solutie salvatoare, altfel mai rau faci copilului, pentru ca ii poti cauza probleme serioase in relatia dintre el si dascalul sau. Daca nu poti astepta terminarea anului scolar si simti ca educatia copilului este afectata, iar el este nefericit, du-te ferm la o discutie cu directorul scolii. Mutarea copilului intr-o clasa paralela la alt profesor este de regula ultima solutie la indemana, dar daca tu si directorul luati aceasta decizie impreuna, asta ii poate linisti pe toti, inclusiv pe invatatorul cu care ai conflictul.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro