Ce faci cu resturile de mâncare rămase de la Paşte. Economiseşte inteligent

In perioada sarbatorilor, mancarea din abundenta ajunge de cele mai multe ori sa nu fie consumata, iar zilele festive se incheie cu o risipa, pentru ca ajungem sa aruncam la cosul de gunoi o mare parte din bucatele gatite.

RomaniaTV.net
13 apr. 2015, 08:30
Ce faci cu resturile de mâncare rămase de la Paşte. Economiseşte inteligent

Iata cateva idei de „reciclare” a resturilor de mancare de la masa de Paste.

Ce poti face cu ouale fierte

Ai ramas cu prea multe oua rosii? Pastrate in frigider, in coaja, ele se pot consuma fara probleme chiar si la cateva zile dupa Paste.

Poti folosi galbenusurile pentru a face un sos de maioneza sau le poti amesteca intr-un sos de mustar cu unt, pentru a face oua umplute. Daca nu esti un fan al acestei retete, poti opta pentru folosirea oualor intr-o salata proaspata, pentru a-i da consistenta.

Citeşte şi Reţetă inedită: Pizza cu gust de drob

Ce faci cu cozonacul care s-a intarit

Poti refolosi si cozonacul care s-a intarit. Inmoaie-l in lapte si apoi in ou crud si prajeste-l, vei obtine niste friganele delicioase. De asemenea, poti sa-l faramitezi si sa-l amesteci cu gem sau dulceata si apoi sa-l tavalesti prin nuca de cocos, iar rezultatul vor fi niste bomboane fenomenal de bune. Sau pregateste o budinca delicioasa la cuptor, din felii de cozonac inmuiate bine in aluat de clatite.

Citeşte mai multe idei pe ELE.RO