Ce faci dacă ŢI-AI PIERDUT COPILUL în concediu. Sfaturi extrem de utile

Sezonul concediilor este în plină desfăşurare. Indiferent de destinaţia aleasă, în ţară sau în străinătate, fiecare dintre noi îşi doreşte să aibă parte de vacanţa perfectă. Pentru că există şi situaţii neprevăzute, care vă pot strica concediul, este bine să aveţi la îndemână câteva informaţii utile, care vă pot salva sejurul.

19 iul. 2014, 10:55
Ce faci dacă ŢI-AI PIERDUT COPILUL în concediu. Sfaturi extrem de utile

Românii au prins gustul concediilor în străinătate, astfel că de la an la an tot mai mulţi îşi panifică vacanţele în staţiunile din Bulgaria, Turcia şi Grecia sau în marile metropole din Europa. Datorită condiţiilor bune de cazare, mulţi părinţi aleg să plece la drum împreună cu odraslele. În asemenea situaţii, vacanţa adulţilor se transformă într-o goană permanentă după copii, iar în final se întorc din concediu mai obosiţi decât au plecat. Însă nu toţi părinţii sunt atât de „norocoşi”, dacă se poate aşa. Din păcate, de-a lungul timpului s-au înregistrat cazuri în care, într-o clipă de neatenţie, copilul a scăpat de sub privirile părinţilor şi s-a făcut nevăzut. În asemenea situaţii, panica nu ajută prea mult, tocmai de aceea este bine să aveţi în agenda telefonului un număr de urgenţă care s-ar putea să vă fie util.

Astfel, Uniunea Europeană a convenit asupra unui număr unic pentru apeluri de urgență (116 000) pentru raportarea copiilor dispăruți în toate statele membre ale UE, potrivit anpc.ro. Același număr poate fi format atât de părinții unui copil care a dispărut, care s-a pierdut sau care a fugit de acasă, cât și de către o persoană care deține informații despre un copil dispărut.

Prin acest număr veți avea legătura cu o organizație cu experiență care este în măsură să vă ofere sprijin și asistență practică de natură psihologică, juridică sau administrativă.

Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanţa – Brăţara de Vacanţă

Nici părinţii care ajung cu odraslele în staţiunile de pe litoralul românesc nu ar trebui să ignore campania celor de la Radio Vacanţa şi Crucea Roşie Română. Aceştia au lansat cea de-a cincea ediţie a campaniei „Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanţa – Brăţara de Vacanţă”. Acţiunea a început pe data de 1 iunie şi se va încheia pe data de 1 septembrie.

În tot sezonul estival se vor oferi 20.000 de brăţări, pe care se vor trece câteva elemente de identificare (numele copilului, un număr de telefon al părinţilor, numărul de telefon al Radio Vacanţa). Brăţările vor fi distribuite pe plajă şi prin intermediul farmaciilor independente semnalizate Vivat din staţiunile Mamaia, Eforie Nord, Costineşti, Saturn şi Venus, dar şi în unităţile hoteliere care îşi vor dori acest produs, la recepţie.

CITEŞTE ŞI: Vacanţă fără griji. Ce drepturi ai şi ce DESPĂGUBIRI primeşti dacă ţi se PIERDE bagajul sau se ANULEAZĂ zborul