Ce feluri de mâncare preferau dictatorii. Meniul celor mai cruzi oameni din lume

Scriitorul polonez Witold Szablowski a aflat meniul celor mai cruzi dictatori din lume, precum Saddam Hussein, Pol Pot, Fidel Castro, Enver Hodja sau Idi Amin. Detaliile au apărut în cartea ”Cum să hrăneşti un dictator”, relatează Daily Mail.

RomaniaTV.net
09 iun. 2020, 04:53
Ce feluri de mâncare preferau dictatorii. Meniul celor mai cruzi oameni din lume

Saddam Hussein avea o supă preferată, care se gătește în orașul său natal, Tikrit. ”Supa de peşte a hoţilor” se pregăteşte dintr-o specie de peşte gras numită „Gattan”. Peştele se prăjeşte în ulei de măsline alături de ceapă, roşii, caise uscate, migdale şi apoi se fierbe ca o supă. La sfârşit se adaugă turmeric. Bucatarul lui Saddam, Abu Ali, a povestit că în cele mai rele zile, dictatorul avea poftă să gătească el însuşi pentru sine şi soldaţi.

Citeşte şi: Preşedintele, declaraţii şocante: nu are o problemă să se întâlnească cu dictatorii cât timp este în beneficiul ţării

Sadicul Pol Pot al Cambodgiei comuniste prefera supa din carne neagră de pui. Premierul Republicii democratice Kampuchea (1975 – 1979) avea probleme cu digestia şi îi plăceau felurile simple precum salata de papaya. Mâncarea sa preferată era o supă din pui cu carne neagră (specii rare din ţări asiatice, Africa sau Italia- carnea e consumată pentru proprietăţile sale nutritive sau vitaminizante): dictatorul mânca doar supa din carnea fiartă fără oase. O consuma doar cu bucăţi de pepene.

Mâncarea preferată a lui Fidel Castro era purcelul de lapte. Dictatorul cubanez se ospăta cu purcel de lapte marinat în prelabil în suc de portocale, ulei de măsline, usturoi şi un sos brun gros. Era înnebunit şi după îngheţată: avea zile când mânca şi 20 de cupe.

Dictatorul albanez Enver Hodja prefera gogoşi Şekerpare dietetice. Hodja îi elimina pe toţi cei care îi slăbeau stima de sine, mai ales oameni din trecutul său: colegi de şcoală, foste prietene, femei care l-au respins, foşti colegi din armată. A omorât toţi disidenţii. Bucătarul său a spus că dictatorul era diabetic și mânca dimineața brânză cu gem, la prânz, supă de legume şi peşte, seara, iaurt.

Citeşte şi: Ce s-a găsit în sicriul lui Nicolae Ceaușescu la deshumare. Incredibil ce s-a întâmplat la morgă

Dictatorul ugandez Idi Amin prefera Capră întreagă la cuptor. Îi plăcea să i se servească o capră umplută cu orez, cartofi, morcovi, carne şi condimente, stând dreaptă, ca şi cum e abia revenită de la păscut. De multe ori, îi plăcea să-și privească bucătarul în timp ce se afla cu câte o nouă cucerire. Sute de oponenţi ai dictatorului au sfârşit ca hrană pentru crocodili.