Ce festivaluri de muzică se țin în România în această vară. Neversea, Untold, Electric Castle, Summer Well, printre cele mai așteptate

Vara aceasta se lasă cu distracție, muzică de toate genurile și voie bună. Tinerii au parte de o mulțime de festivaluri și concerte la care pot participa.

08 iun. 2022, 19:51
Ce festivaluri de muzică se țin în România în această vară. Neversea, Untold, Electric Castle, Summer Well, printre cele mai așteptate

Festivaluri de muzică 2022

. Atmosfera magică de la festivaluri ține din iunie până în septembrie. Românii au parte de luni întregi de distracție și muzică.

Festivaluri de muzică Iunie 2022

Retro Summer Festival – Primul festival din această vară este Retro Summer Festival, care are loc în perioada 10 – 12 iunie, de vineri până duminică. Se ține la Ștrandul cu Valuri din Băile 1 Mai, Oradea. E unicul eveniment așa de mare dedicat muzicii retro în Bihor. Abonamentul costă 330 de lei, iar biletul pentru o zi 145 de lei.

Insula Fest – Ajuna la a patra ediție, Insula Fest are loc tot în perioada 10 – 12 iunie, la Zaga Zaga, o oază de distracție în mijlocul sălbăticiei. Printre artiștii care urcă pe scenă se numără B.U.G. Mafia, Subcarpați, Smiley, The Motans, Spike, Nane, El Nino, Andre Rizo, Manuel Riva, Dj Dark și mulți alții.

Out of Office Fest – Tot în iunie, pe 18 mai exact, are loc Out of Office Fest, aflat la prima ediție. Din line-up fac parte unele dintre cele mai iubite trupe de rock alternativ din România: Coma, The Mono Jacks, byron, Sarmalele Reci, E.M.I.L. și Rockabella. Prețul biletelor pornesc de la 100 de lei și ajung până la 180 de lei (în ziua evenimentului).

Citește și Neversea 2022. Mai e doar o lună până când începe festivalul. Cine sunt artiștii care urcă pe scenele de la malul mării în acest an

Bikers for Humanity Rock Fest – În weekendul 24-26 iunie 2022 are loc a prima ediţie Bikers For Humanity Rock Fest la Summer Camp Brezoi, în oraşul Brezoi, judeţul Vâlcea. Evenimentul va respecta toate normele aflate în vigoare la momentul desfășurării sale. Abonamentul se găsește la 243,69 de lei, iar un bilet pentru o zi este 105,95 de lei. Vor cânta Cargo, Timpuri noi, ZOB, RoadkillSoda, Revolver, Iris, Trooper, Bucovina, Anton, The Rock Romania, Phoenix, Compact, Celelalte Cuvinte, Civic Rebels, WildSide.

Festivaluri de muzică 2022 Iulie 2022

Neversea – Ediția cu numărul patru a evenimentului muzical se va ține la Constanța în perioada 7 – 10 iulie. Una dintre cele mai așteptate trupe din acest an este, desigur, Black Eyed Peas. De asemenea, pe scena mare vor urca Alan Walker, Alesso, Azteck, B Jones, Brennan Heart, Dimitri Vegas & Like Mike, Don Diablo, Kshmr, Nervo, Nicky Romero, Parov Stelar, Quintino, Steve Aoki, Tchami, Timmy Trumpet, Tujamo, Ummet Ozcan, W&W, Zhu. Biletele din acest an sunt de aproximativ 700 de lei, iar cei care preferă VIP trebuie să plătească 1430 de lei.

TopPick Festival – În 2022, Summer Camp Brezoi iese din underground, răspândind lumină, culoare, energie pozitivă și multă apreciere pentru artiștii care își fac treaba bine de tot. Astfel, a luat naștere TopPick Festival, eveniment ce va avea loc în perioada 8-10 iulie. Vor cânta The Motans, Alex Galancea și Lupii, EMAA, Holy Molly, Delia, 3 Sud Est, White Mahala, Mark Stam, Carla’s Dreams, Andia, DARA, Olivia Addams.

Electric Castle – Va avea loc în perioada 13-17 iulie la Castelul Banffy din Cluj-Napoca. Este ediția reprogramată din vara lui 2021. Anul acesta cântă Twenty One Pilots, Gorillaz, Deftones, Disclosure, Peggy Gou, Moderat, Caribou, Editors, Aurora, Sven Vath, Sofi Tukker, Mogwai, etc.

Citește și Elevii care obțin nota 10 la BAC pot merge gratuit la festivalurile de muzică Untold și Neversea. Prin campania „Bac de 10” se premiază excelența în educație și în acest an

Pinch Me Festival Brezoi – În perioada 15-17 iulie 2022, la Summer Camp Brezoi, are loc PinchMe Festival, un eveniment cu cele mai tari trupe tribut. Pe scenă vor urca The Doors, AC/DC, Bon Jovi, Jimi Hendrix, pink Floyd, Metallica, DIO Guns ‘n’ Roses, Santana, Billy Idol. Abonamentul e de 243 de lei, iar biletul pentru o zi este 95 de lei.

Open Air Blues Festival Brezoi 2022 – Cea de-a patra ediție Open Air Blues Festival Brezoi a suferit o nouă reprogramare și se va desfășura în perioada 19-24 iulie 2022, ca urmare a măsurilor impuse de autoritățile române în contextul pandemiei Covid-19. Biletele deja achiziționate rămân valabile. Vor cânta Beth Hart, Eric Gales, Popa Chubby, Dana Fuchs, Risk Estrin and The Nightcats, Blues Pills, King King, The Doors Alive, etc.

Festivaluri de muzică 2022 August 2022

Untold – UNTOLD își va deschide porțile în 2022, între 4 și 7 august. Timp de 4 zile și 4 nopți, sute de mii de fani din întreaga lume vor păși în tărâmul magic din Cluj-Napoca să se distreze alături de cei mai buni artiști internaționali ai momentului și nu numai.

David Guetta, Don Diablo, G-Eazy, Kygo, Morten, Oliver Heldens, Paul Kalkbrenner LIVE și Tujamo fac parte din cea de-a șaptea poveste din tărâmul magic creat timp de 4 zile și 4 nopți în Cluj-Napoca. Lor li se alătură Major Lazer, Above & Beyond și artista britanică Anne-Marie, o premieră pentru țara noastră.

Un abonament pornește de la 800 de lei, iar cele VIP sunt de aproximativ 1900 de lei.

Summer Well – Summer Well 2022 se va desfășura la Domeniul Știrbey din Buftea în perioada 12-14 august. Printre trupele anunțate se numără Arctic Monkeys, Nothing but Thieves, Inhaler, ROOSEVELT, SELF ESTEEM, Hayes & Y.

Analogue Festival 2022 – are loc în perioada 2-4 septembrie la Platou Faget din Mioveni. Analogue este un festival care îmbină natura cu muzica, artele și tehnologia și care aduce în discuție problematici actuale precum sustenabilitatea, limitele digitalului și relațiile interumane. Găsiți abonamente la 254 de lei și VIP 412 lei.

Printre artiști se numără Asaf Avidan, B.U.G. Mafia, Dubioza Kolektiv, Jessie Ware, JP Cooper, Morcheeba, Rudimental, Subcarpați, Deliric X Silent Strike, Golan, Irina Rimes, Moonlight Breakfast, Nane, The Motans, Zdob și Zdub, Bruja, Catalina Cara, El Nino, TM Groove & Maria Hojda.

Jazz in the Park – Între 1 și 4 septembrie, Jazz in the Park sărbătorește 10 ani de existență în mijlocul celui mai vechi muzeu în aer liber din România – Parcul Etnografic din Cluj-Napoca. Gospodăriile Parcului vor găzdui un lineup vibrant, eclectic și vivace, pe care cu siguranță te vei bucura să-l descoperi și să-l trăiești din plin. Abonamentul presale 350 de lei.