Ce filme de Crăciun vedem anul acesta. Iată care sunt cele mai frumoase producții ale tuturor timpurilor

Crăciunul se apropie, iar după o masă copioasă cu cei dragi, cea mai bună metodă de relaxare alături de familie este, desigur, vizionarea câtorva filme perfecte pentru această perioadă, a sărbătorilor.

25 dec. 2020, 10:12
Ce filme de Crăciun vedem anul acesta. Iată care sunt cele mai frumoase producții ale tuturor timpurilor

10 filme de Crăciun de vizionat împreună cu familia:Home Alone 1 și 2 (Singur Acasă)

„Singur Acasă” e, poate, cea mai vizionată serie de filme din lume în perioada sărbătorilor de iarnă. Magia Crăciunului parcă nu e la fel fără aceste producții, chiar și acum, la 30 de ani de la apariția primului film.

Primul film, regizat de Chris Columbus, a fost lansat în 1990 și îl are în rol principal pe Macaulay Culkin, în rolul lui Kevin Callister, un copil de 8 ani uitat de părinți acasă, chiar în preajma sărbătorilor. Băiatul trece prin tot felul de peripeții, în timp ce încearcă să-și apere casa de doi hoți.

Din distribuție mai fac parte Joe Pesci, Daniel Stern, Catherine O’Hara sau John Heard.

Filmul a fost nominalizat la două premii Oscar și la două Globuri de Aur. Este urmat de Singur acasă 2 – Pierdut în New York (1992). Familia McCallister se pregătește să plece în vacanța de Crăciun în Florida, iar de această dată Kevin se urcă, din greșeală, în alt avion, în cel care merge la New York.

Citește și Cum arată acum Macaulay Culkin, la 30 de ani de la apariția primului film „Singur Acasă”

 

The Polar Express (Expresul Polar)

Este un alt film fascinant pentru perioada sărbătorilor pe care îl găsiți pe Netlix. Spune povestea unui băiețel care, măcinat de întrebarea „există sau nu Moș Crăciun”, pornește într-o călătorie cu trenul spre Polul Nord, casa lui Moș Crăciun. Aventura care va începe va întrece orice imaginație.

Distribuție: Tom Hanks, Josh Hutcherson, Charles Fleischer, Steven Tyler.

 

The Christmas Chronicles (Cronicile Crăciunului)

Regizat de Clay Kaytis, după scenariul scris de Matt Lieberman, filmul spune povestea lui Kate şi a fratelui său mai mare, Teddy, care îşi petrec Ajunul Crăciunului plănuind să-l surprindă pe cameră pe Moşul. Planurile le sutn date peste cap fiindcă cei doi ajung să fie părtaşi, alături de Moş Crăciun, la o aventură la care alţi copii doar ar visa.

Distribuție: Kurt Russell, Judah Lewis, Lauren Collins.

Și acest film poate fi găsit pe Netflix.

 

How the Grinch Stole Christmas (Cum a furat Grinch Crăciunul)

Apărut în anul 2000, filmul e o comedie inspirată dintr-o carte cu imagini pentru copii. Regizat de Ron Howard, produs de Howard și Brian Grazer și avându-l pe Jim Carrey în rolul principal, filmul este prima poveste a lui Dr. Seuss care a fost adaptată într-un film de lung metraj. Cum a furat Grinch Crăciunul este al doilea film de Crăciun din toate timpurile care a reușit încasări de 345.141.403 $, după filmul „Singur acasă”.

Poveste – Toată lumea sărbătorește Crăciunul cu multă fericire și bucurie, cu excepția cinicului și mizantropului Grinch (Jim Carrey), care disprețuiește Crăciunul și pe Whos (locuitorii din Whoville) și decide să strice sărbătoarea. În cele din urmă află că spiritul Crăciunului este mult mai adânc decât niște jucării.

Pe lângă Jim Carrey, filmul îi mai are în distribuție și pe Molly Shannon, Christine Baranski, Taylor Momsen, Jeffrey Tambor, Bill Irwin și Clint Howard.

 

It’s a Wonderful Life (O viață minunată)

Deși e unul dintre filmele clasice vechi, realizat în 1946, în regia lui Frank Capra, „O viață minunată” nu e un film demodat. Din contră. A fost inclus pe lista celor mai bune 100 de filme realizate vreodată, listă făcută de Institutul American de Film. Filmul este considerat ca fiind unul dintre cele mai îndrăgite din cinematografia americană și a devenit o tradiție vizualizarea acestuia în timpul sezonului de Crăciun.

Distribuție: James Stewart, Donna Reed, Lionel Barrymore.

 

Love Actually (Pur și simplu dragoste)

Love Actually e o comedie romantică britanică lansată în 2003, scrisă și regizată de Richard Curtis. Urmărește viața a opt cupluri foarte diferite în relațiile cu viața lor amoroasă în diferite povești interconectate, toate stabilite într-o lună frenetică înainte de Crăciun în Londra.

Distribuție: Hugh Grant, Liam Neeson, Keira Knightley, Alan Rickman, Emma Thompson, Colin Firth și lista poate continua.

 

Miracle on 34th Street (Miracolul de pe Strada 34)

Miracolul de pe Strada 34 este un film de Crăciun american din 1994, regizat de Les Mayfield. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Richard Attenborough, Mara Wilson, Elizabeth Perkins, Dylan McDermott și J. T. Walsh. Un avocat și o fetiță trebuie să demonstreze că un bărbat care pretinde că este Moș Crăciun chiar este cel real.

 

Frozen (Regatul de Gheață)

Frozen e filmul de animație produs de Walt Disney în 2013 care a fascinat copiii și adulții din toată lumea. Are la bază basmul scris de Hans Christian Andersen, Crăiasa zăpezilor, și este cel de-al 54-lea lungmetraj de animație produs de studiourile Disney. Lungmetrajul de animație s-a bucurat de un succes răsunător, fiind considerat un fenomen, stabilind noi recorduri absolute, devenind cea mai mare animație a tuturor timpurilor (peste 1,28 miliarde $ încasări), cel mai vizionat film din 2014 și al 5-lea film din istorie (raportat la încasări). Melodia tematică a filmului, „Let It Go”, a strâns peste 2 miliarde de vizionări pe Youtube, devenind, astfel, cel mai vizualizat clip video muzical de animație de pe această platformă. A reușit să ia și două premii Oscar și numeroase alte distincții.

Elsa, recent încoronată, își folosește, în mod accidental, puterea și transformă totul în gheață pentru a-și blestema casa într-o iarnă infinită. Sora ei, Anna, face echipă cu un om de zăpadă și cu renii pentru a schimba condițiile meteorologice.

 

The Princess Switch

„Un schimb regal”, găsit pe Netflix, este o comedie romantică de Crăciun din 2018, regizată de Mike Rohl. În film joacă Vanessa Hudgens, Sam Palladio și Nick Sagar.

O tânără din Chicago, care participă la un concurs de gătit în Belgravia, Londra, se lovește în mod întâmplător de logodnica prințului, care arată identic cu ea. Cele două decis să facă schimb de vieți timp de două zile, fără ca nimeni să observe.

https://www.youtube.com/watch?v=-WBhj57fHeI&ab_channel=WaltDisneyAnimationStudiosWaltDisneyAnimationStudiosVerificat