Ce forme poate lua DIAVOLUL. Experienţele cutremurătoare ale celor care l-au văzut

Conform legendelor si ocultistilor, diavolul isi schimba mai tot timpul chipul. De cele mai multe ori, s-a spus ca diavolul isi lua chip de tap, cu doua coarne in fata si doua in spate, cele doua din fata fiind rasucite in sus, ca adesea avea numai trei coarne, cel din mijloc purtind un fel de luminare de la care se aprindeau tortele de la sabat si de la imitatia de slujba ce avea loc.

25 feb. 2018, 06:52
Ce forme poate lua DIAVOLUL. Experienţele cutremurătoare ale celor care l-au văzut

Nu exista forma pe care diavolul sa n-o imprumute pentru a tortura speta umana, scrie almeea.ro. Pentru a-l tenta pe Sf. Anton, s-a prefacut intr-o gramada mare de aur. Sub domnia lui Fiiip cel Frumos, diavolul s-a infatisat unui calugar sub forma de copac alb de gheata, apoi sub forma unui barbat negru calare pe un cal. Dintre toti diavolii care l-au ispitit pe Sf. Anton, cei mai vizibili se apropiau de el cu farmece de femei frumoase si sub formele cele mai seducatoare; a vazut pe unul care s-a prefacut de mai multe ori intr-un lingou de aur.

Citeşte şi ŞOCANT: O femeie a fost îngropată de vie. Oamenii au înlemnit când a fost deschis sicriul

Intr-o zi, i s-a infatisat Sf. Francisc diavolul sub forma unei pungi pline care, in clipa când a vrut s-o ridice, s-a transformat intr-o naparca. Un calugar, in pragul mortii, privea insistent, din patul sau, spre cer; intrebat ce-l preocupa, a raspuns ca vede deasupra capului Duhul Sfint in chip de porumbel alb si pe diavol in chip de pisica neagra care pandeste porumbelul sfant. Din fericire porumbelul a zburat si s-a asezat pe un crucifix incat pisica n-a mai avut curaj sa se apropie.

Sfantul Dominic, vrand sa converteasca niste femei pacatoase, le-a facut sa-l vada pe diavol, pentru a le convinge sa paraseasca un stapan atat de scarbos. Erau intr-o biserica. In clipa cand el a poruncit diavolului sa apara, a cazut de sus un motan negru oribil, care semana cu un caine. Avea ochii mari injectati, o limba lunga, mare rosie, atarnand in jos, un fund groaznic de urat, pe care si-l arata mereu, facand tot felul de tumbe. Dupa ce a tot sarit prin fata femeilor, s-a agatat de funia clopotului si a sarit in podul bisericii ca o maimuta; si din cauza ca raspandea in jur o duhoare de prajeala, doamnele s-au convertit tinandu-se cu mainile de nas.