Ce FRUCTE trebuie să mănânci vara, pentru a te bronza uniform

Fructele sunt esentiale pentru sanatatea noastra si nu ar trebui sa treaca nicio zi fara sa le consumam. Daca vrei sa arati bine in aceasta vara, sa ai un ten luminos si sa te bronzezi uniform, fara sa te arzi, trebuie sa mananci anumite fructe.

10 iul. 2015, 10:51
Ce FRUCTE trebuie să mănânci vara, pentru a te bronza uniform

1. Merele. Merele sunt fantastice pentru pielea tenului, datorita continutului ridicat de antioxidanti, dar si de substante active care contribuie la regenerarea celulara. Consuma mere ca atare, dar foloseste-le si in masti faciale saptamanale, iar tenul tau va redeveni stralucitor si luminos, scrie sanatate.bzi.ro.

2. Pepenele galben. Dulce, suculent si aromat, pepenele galben are in compozitie foarte multe vitamine, minerale si antioxidanti, ale caror efecte terapeutice le vei simti imediat. Acest fruct are calitati diuretice, laxative, si de regenerare a tesuturilor. Pentru tratarea constipatiei si curatarea tubului digestiv consuma pe stomacul gol, cat de multe felii de pepene galben.

3. Ciresele. Ciresele sunt bogate in antioxidanti, o simpla ceasca de cirese contine peste 4.000 de antioxidanti. Pe numele lor antocianine, acesti antioxidanti pe care ii gasim si in afine, protejeaza celulele de actiunea negativa a radicalilor liberi (incetinesc procesul de imbatranire). Practic, acesti antioxidanti le fac perfecte pentru zilele petrecute la plaja. Ciresele contin si vitamine si minerale (vitamine din grupul B-urilor, vitamina C, vitamina A si vitamina E, calciu, fosfor, fier, magneziu si potasiu), sunt foarte sarace in calorii si au un continut ridicat de apa. Datorita continutului ridicat de vitamina A, o cura de cirese este excelenta pentru tenul lipsit de stralucire si vitalitate.

4. Caisele, grapefruit-ul si prunele. Poate va intrebati ce au aceste fructe in comun si de ce ar trebui sa le consumam, in special vara? Nimic mai simplu: betacarotenul. Si este cunoscut faptul ca alimentele bogate in betacaroten previn imbatranirea prematura a pielii si reduc efectele negative ale razelor solare, oferind un bronz stralucitor, de durata si sanatos. De asemenea, legume precum morcovii, ceapa, ardeiul gras, sparanghelul abunda in betacaroten, care ajuns in organism se transforma in vitamina A (retinol) si lupta cu efectele nocive ale radicalilor liberi, principalii inamici ai tenului.

5. Piersicile si pepenele. Sunt alte doua exemple pe care ar trebui sa nu le ocolim pe timp de vara, daca vrem ca pielea noastra sa fie protejata de radicalii liberi si sa capatam o nuanta frumoasa de aramiu.

Citeşte şi SFATURI UTILE. Ce trebuie să faci pentru a avea un machiaj rezistent la căldură