SFATURI UTILE. Ce trebuie să faci pentru a avea un machiaj rezistent la căldură

Machiajul nu este același în iulie ca în ianuarie. Căldura și tenul bronzat ne fac să nu mai zăbovim prea mult în baie pentru a ne machia, cum se întâmplă de exemplu în sezonul rece. Site-ul huffingtonpost.com a cerut părerea la doi experți pentru a oferi sfaturi ca machiajul să reziste la o zi caniculară cu temperaturi de peste 35 de grade.

10 iul. 2015, 10:31
SFATURI UTILE. Ce trebuie să faci pentru a avea un machiaj rezistent la căldură

Cel mai important este să cunoaștem câteva reguli simple și de a nu sufoca tenul cu un strat prea gros de machiaj care s-ar putea scurge. Jessica Scantlin, expertă americană în machiaj și Pascale Ruberti, responsabil al secției de dezvoltare și cercetare la Aroma Zone, au oferit câteva trucuri pentru ca machiajul să fie mai rezistent la căldură.

1. Să se investească în produse rezistente la apă. Machiajul waterproof a evoluat foarte mult din anii ’80. Există produse rezistente care nu astupă porii pielii. Persoanele cu ten sensibil trebuie să consulte însă un dermatolog, înainte de a recurge la un astfel de produs. Este de asemenea obligatoriu un demachiant special pentru a curăța pielea, unul care să combine apa cu uleiul pentru a curăța în profunzime porii.

Machiajul waterproof este realizat pe bază de silicon, iar adeptele look-ului natural trebuie să știe că aceste produse nu fac miracole. Rimelul riscă să se scurgă la temperaturi caniculare. Pentru ca fardul de pleoape să reziste mai mult se recomandă ca înainte să se aplice un strat de pudră matifiantă.

2. Farduri pudră sau cremă? Potrivit lui Pascale Ruberti, este mai bine să se folosească o pudră matifiantă decât un fond de ten cremă. Folosirea unui pudre vegetale, „Arrowroot”, extrasă din rădăcina plantei Maranta Arundinacea, va lăsa tenul să respire.

„Ați încercat să amestecați brusc faina cu apa? Va face cocoloașe”, a avertizat Jessica Scantlin. La fel se întâmplă și cu o piele transpirată într-o zi de vară caniculară. Pielea este umedă, astfel încât vara cel mai bine este să recurgă la fardurile cremă, este de părere experta.

Citeşte şi Cum să te machiezi la plajă ca să nu ai probleme de sănătate