Ce gadgeturi îşi oferă de Crăciun cuplurile din magazinele online româneşti

Smartphone-urile sunt cele mai cumpărate de către femei pentru partenerii de viață sau partenerii de afaceri, iar netbook-urile și tabletele sunt cadourile cele mai frecvente pe care le oferă bărbații, partenerelor de viață, a declarat pentru RTV.net, Mihai Pătrașcu, general manager al evomag.ro

16 dec. 2011, 10:59
Ce gadgeturi îşi oferă de Crăciun cuplurile din magazinele online româneşti

Tabletele și smartphone-urile, primele opțiuni pentru gadgeturile oferite de Crăciun

Tabletele și smartphone-urile vor fi cele mai vândute gadgeturi în perioada sărbătorilor, iar retailerii mizează pe Samsung Galaxy S2 și iPad 2-ul celor de la Apple.

“Smartphonurile și tabletele vor fi pe primul loc ca gadgeturi vândute. În ceea ce privește categoriile de produse, în perioada sărbătorilor laptopurile și electronicele cunosc o creștere semnificativă. Ne așteptăm la vânzări cu 30% mai mari în această perioadă față de o perioada obisnuita”, a declarat Irinel Burloiu, director de marketing al eMAG.ro.

A revenit încrederea consumatorilor în achizițiile de produse IT&C

Vânzările de produse IT&C din magazinele online și-au revenit în acest an, dar retailerii se tem de știrile care ar putea destabiliza din nou piața.

“Din ferericire anul 2011 este un top al vânzărilor pentru noi. Ne așteptăm la o creștere în Q4 cu 30-40% față de anul trecut. De aici deducem că a revenit încrederea consumatorilor și dorința de a face achiziții, mai ales în zona IT unde apar mereu gadgeturi noi. Totuși este o perioadă sensibilă și orice știre economică sau politică poate influența acest comportament și să ajungem din nou la o scădere a vanzarilor”, a declarat Gabriela Muntea, CEO al magazinului cel.ro.

“Oamenii sunt mult mai atenți la preț și mulți s-au orientat către mediul online, datorită avantajelor legate de economia de timp și bani, dar și datorită diversității mari de oferte pe care le pot gasi”, a mai spus Burloiu.