Ce glume a făcut Papa Francisc la cina cu cardinalii, după ce a fost ales

Papa Francisc a refuzat maşina oficială şi a făcut o serie de glume la cina cu cardinalii în seara în care a fost ales liderul lumii catolice.

14 mart. 2013, 15:41
Ce glume a făcut Papa Francisc la cina cu cardinalii, după ce a fost ales

Spre surprinderea multor oficiali de la Vatican, Jorge Bergoglio a fost ales miercuri liderul lumii catolice. Purtătorul de cuvânt Federico Lombardi a povestit din culisele serii istorice, scrie NBC News

Noul papă a refuzat maşina oficială cu plăcuţa de înmatriculare „Vatican 1” şi a preferat să ia autobuzul cu ceilalţi cardinali care tocmai îl aleseseră.

„Când a ajuns ultimul autobuz, ghici cine a coborât? Papa Francisc. Cred că i-a spus şoferului E în regulă. Merg cu băieţii”, a povestit Tim Dolan, cardinalul de New York.

Mai târziu, la cină, papa Francisc a stârnit râsetele tuturor când le-a spus cardinalilor: „Dumnezeu să vă ierte pentru ce aţi făcut”, referindu-se la alegerea sa. 

Dolan a povestit, de asemenea, că papa a refuzat să stea pe o platformă ridicată, dedicată special suveranului pontif, şi a ales un loc obişnuit, alături de cardinali. 

Papa le-a mai spus că, după atâtea întâlniri de înainte şi după conclav, „o să dorm bine la noapte şi am impresia că la fel veţi face şi voi”.

Ell s-a întors la hostelul bisericesc în care a stat cazat înainte de alegeri şi a insistat să plătească nota. 

Fotografia cu noul papă care a impresionat internetul