Ce greşeli faci atunci când îţi tai unghiile

Aspectul mâinilor și mai ales felul în care alegi să îți îngrijești unghiile poate spune foarte multe lucruri despre caracterul și starea ta.

RomaniaTV.net
14 dec. 2017, 07:48
Ce greşeli faci atunci când îţi tai unghiile

Dacă ești pe fugă sau nu îți face o deosebită plăcere pentru a face manichiura sau pedichiura mai bine amână momentul. Chiar și o simplă greșeală îți poate crea anumite probleme de sănătate, mai ales dacă o ignori sperând că va trece de la sine.

Am ales cele mai frecvente greșeli pe care și tu poate le faci atunci când alegi să îți întreții singură unghiile.

Nu sări niciodată peste etapa pregătitoare

Această etapă presupune menținerea mâinilor și a picioarelor în apă călduță cu săpun de preferat pentru ca pielea să se înmoaie și odată cu ea și unghiile să se hidrateze, mai ales dacă acestea sunt casante.

Menține-le cel puțin 10-15 minute și apoi absoarbe apa de pe ele tamponând ușor cu un prosop din bumbac.

Citeşte şi Ce spune forma unghiilor tale despre tine

Folosește instrumente calitative

Încearcă să eviți pe cât posibil folosirea unei unghiere sau a unei forfecuțe cu vârfuri foarte ascuțite. În felul acesta vei evita orice formă de accidentare și vei lucra mult mai ușor.

Nu folosi instrumentele de curățat unghiile la comun cu alte persoane. Cel mai bine ar fi ca fiecare să aibă propria sa trusă de manichiură-pedichiură și de fiecare dată când le folosești să te asiguri că le-ai desinfectat bine.

Nu schimba forma unghiilor

Chiar dacă îți place forma unghiilor cuiva în mod special, ține cont de faptul că trebuie să respecți forma naturală a unghiilor tale.

În momentul în care alegi să schimbi forma, rotunjindu-le sau tăind prea tare colțurile, există un risc ca să te confrunți cu unghii ce cresc ulterior în carne. Astfel te va jena la mers și se poate chiar infecta.

Orice schimbarea tegumentului pielii sau a culorii unghiilor tale trebuie tratată cu seriozitate, nu neglija sub nici o formă orice supurație sau sângerare de la nivelul unghiilor.

Citeşte şi Adevărul despre tăierea vârfurilor. Puţine femei ştiu asta

Ai grijă cât de scurte le tai

Dacă din cauza profesiei trebuie să te prezinți mereu cu unghiile scurte, ai grijă să nu le tai chiar din carne. Mai ales cele de la picioare au un risc crescut de a dezvolta anumite infecții, mai ales că stai cu picioarele acoperite ore întregi și porți tot soiul de încălțăminte.

Nici la mâini nu este indicat să le tai foarte scurt. Ține cont de faptul că unghiile au și rol protector. Taiată din carne și neîntreținută corespunzător îți va crea probleme de cap deloc ușor de tratat ulterior.

Ai grijă să îți hidratezi corespunzător atât pielea cât și unghiile și nu ezita să apelezi la băi de plante, cremă hidratantă sau chiar și apa simplă.

Află care este remediul unghiilor sănătoase AICI.