Ce GREŞELI faci în timpul duşului şi habar n-aveai că îţi afectează pielea

Mulți ar crede că nu e nimic complicat în a face duș, chiar din contră, e o activitate foarte banală

RomaniaTV.net
12 apr. 2017, 11:38
Ce GREŞELI faci în timpul duşului şi habar n-aveai că îţi afectează pielea

Ei bine, se pare că până și în această situaţie ai putea să respecți câteva reguli care te vor ajuta să ai grijă de pielea ta.

Folosești apă mult prea fierbinte

Apa fierbinte îți va usca pielea până se va crăpa și își va pierde strălucirea naturală. În loc să folosești apa din duș la 60 de grade, las-o la 25, chiar 30. Vei vedea că te vei simți mai confortabil, nu vei avea dureri și vei avea un somn liniștit, dacă obișnuiești să faci duș seara.

Te speli prea mult

Un duș nu ar trebui să îți ia mai mult de 7 minute, căci prea multă apă îți va încreți pielea. Nu pierde timpul la duș, ci doar atât cât te poți curăța de rezidurile care se acumulează în timpul zilei.

Folosești prea mult gel de duș și spumante direct pe piele

Poate îți place să fii acoperită din cap până în picioare cu spumă, însă mult mai sănătos ar fi dacă ai aplica o cantitate minimă pe un burete de baie și ți-ai distribui uniform pe corp. În acest fel, nici nu îți încarci pielea cu parfumuri toxice și reușești să scapi și de celulele moarte.

Nu schimbi buretele

Nu folosi un burete individual mai mult de o lună căci acolo e locul perfect pentru a se aduna bacteriile. E foarte important și să usuci buretele după ce l-ai folosit, pentru a nu rămâne în umezeală.

Te ștergi prea mult

Ai ieșit de la duș, te-ai înfășurat cu multe prosoape de baie și începi să te ștergi până îți rămân urme pe piele. Nimic mai greșit! Lasă corpul să se usuce natural, la temperatura camerei pentru ca pielea ta să nu aibă de suferit. Aplică apoi o cremă hidratantă și vei avea o piele mai fermă și mai catifelată.

Citește și: Picioare umflate? Iată ce să faci!