Ce i-a rugat Sorin Oprescu pe poliţişti când a ieşit din spital

Potrivit unui martor, la plecarea din spital, Sorin Oprescu i-a rugat pe poliţişti să nu îi pună cătuşele pentru că are o incizie la încheietura mâinii. Oamenii legii au refuzat categoric cererea primarului suspendat.

29 sept. 2015, 17:20
Ce i-a rugat Sorin Oprescu pe poliţişti când a ieşit din spital

Poliţiştii nu au vrut să-l lase fără cătuşe pe Oprescu spunând că aceasta este procedura şi trebuie să o respecte.

Când a fost să coboare de la etajul 10, de la secţia de cardiologie, le-a spus: „Domnilor, eu am fost incizat pe arteră, la mână, la braţ aici, la încheietura mâinii. Vă rog frumos, este necesar să îmi puneţi cătuşe. Sunt 24 de ore de la incizie. La care adjunctul şefului de arest, comisarul şef Căpraru a zis: „nu, domnule, punem cătuşe. Că aşa trebuie, să fiţi filmat cu cătuşe”. Oprescu a zis în felul următor: „bun, punem cătuşele dacă ăsta e regulamentul. Foarte disciplinat. Dar, vă rog frumos să mi le lăsaţi mai largi”. Incizia este o tăietură, ca o înţepătură mai mare, ca să poată să bage acul. Exact acelaşi lucru l-am păţit şi eu. În primele 8 ore a avut chiar un garou pe mână dânsul„, a mărturisit la România TV martorul.

Avocaţii lui Oprescu au depus încă din 21 septembrie o solicitare prin care cer ca atunci când este scos din arest, edilul să nu mai poarte cătuşe. Faptul că are cătuşe îi provoacă ameţeli şi are nevoie să fie sprijinit de cei care îl păzezc, spun avocaţii. Solicitarea a fost însă respinsă.

Sorin Oprescu a ieşit, marţi după-amiază, din spital şi dus înapoi în arest. Comisia medicală de la Spitalul Universitar, unde edilul a fost internat timp de trei zile, a stabilit că Oprescu are o stare de sănătate bună şi poate fi transferat în arest.


loading...