Ce i-a spus Băsescu lui Marga în timp ce l-a ţinut cu mâna întinsă VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu a ezitat secunde bune să-i întindă mâna noului ministru de Externe Andrei Marga, după ce acesta a depus jurământul de învestitură. Noul şef al diplomaţiei a povestit la România TV ce schimb de replici a avut cu preşedintele înainte de a-şi strânge mâinile.

RomaniaTV.net
07 mai 2012, 20:57
Ce i-a spus Băsescu lui Marga în timp ce l-a ţinut cu mâna întinsă VIDEO

Ministrul de Externe Andrei Marga a explicat, luni seară, că, după depunerea jurământului, preşedintele Traian Băsescu i-a reproşat faptul că l-a comparat cu Mussolini la audierile dinaintea validării sale în funcţie. Ministrul a încercat însă să-l lămurească pe şeful statului în această privinţă.

„La audiere, un parlamentar de la PDL m-a întrebat în legătură cu textul meu în care spun că măsurile regimului Băsescu aduc a Mussolini. Şi am dat acolo volumele exacte care permit o analogie între măsurile de la Mussolini şi cele de la noi, de exemplu folosirea de dosare epntru a ataca rivalii, obsesia de a desfiinţa una dintre camerele Parlamentului (…). Cineva l-a informat pe preşedinte că a fost această discuţie, preşedintele mi-a spus că nu e bine să văd astfel lucrurile, i-am spus că nu e bine informat şi că o să discutăm cu cea mai apropiată ocazie şi a fost de acord„, a povestit Andrei Marga.

„A fost un răspuns la o întrebare care s-a referit punctual la textul meu. Nu a fost o declaraţie, ci un răspuns la o întrebare pusă din sală”, a completat el.