Sfaturile Guvernului britanic pentru fanii Chelsea: Nu beţi apă de la robinet şi atenţie la buzunar

Guvernul britanic a transmis câteva dispoziţii oficiale suporterilor care vor veni în Bucureşti pentru Partida Steaua - Chelsea, din prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Europa, care se va disputa joi, pe Arena Naţională. Printre recomandări se numără şi sfaturi ca "evitaţi să beţi apa de la robinet" sau "aveţi grijă la grupuri organizate de hoţi de buzunare".

05 mart. 2013, 20:25
Sfaturile Guvernului britanic pentru fanii Chelsea: Nu beţi apă de la robinet şi atenţie la buzunar

Guvernul britanic îi sfătuieşte pe cetăţenii săi să aibă grijă atunci când folosesc taxiurile în Bucureşti, conform comunicatului oficial de pe www.gov.uk.

„Pe taxiuri ar trebui să scrie cărei compaii aparțin și care sunt tarifele practicate. Preţurile variază de la 1,4 lei pe kilometru (Rata de schimb 1 £ = Ron 5,00). Taxiurile din faţa gării, centrelor comerciale și hotelurilor principale, în general, tind să fie mai scumpe (…). Şoferii independenţi percep un tarif mult mai mare decât v-ați aștepta în mod normal să plătiţi„, se arată în comunicat.

Suporterii Chelsea sunt sfătuiţi „să nu folosească stația de metrou (Piaţa Muncii), cea mai aproape de stadion, deoarece acest lucru i-ar determina să meargă pe jos într-un cartier frecventat de suporterii Stelei București”.

Cât priveşte securitatea personală, dispoziţiile sunt foarte detaliate.

„Trebuie să fiţi atenţi la riscul de furt în București și la hoții de buzunare și a celor care fură genţi în zonele aglomerate, mai ales în apropierea caselor de schimb valutar, hotelurilor, în transportul public (mai ales spre aeroport), în staţiile principale de cale ferată și în terminalele din interiorul aeroportului. Atacurile organizate de către grupuri, în care sunt inclusiv copii, sunt frecvente. Metoda cea mai comună este de distragerea atenției în timp ce mai multe persoane, de multe ori copii, încearcă să smulgă ceasuri și bijuterii din buzunare sau din jurul gâtului și de pe încheietura mâinii. Există, de asemenea, rapoarte cu privire la o înșelătorie care implică hoți care se prezintă ca polițiști în haine civile. Vor arăta o insignă și de multe ori cer să vadă pașapoartele și portofelele. Numără banii și când dau înapoi documentele, de obicei o parte din bani lipsește„, se specifică în recomandările formulate de guvernul britanic.

Guvernul britanic mai atrage atenţia asupra „furturilor de obiecte de valoare, inclusiv pașapoarte, din camerele de hotel” şi îi sfătuieşte pe suporteri să-şi ţină obiectele de valoare, inclusiv pașapoartele și cărțile de credit în seifurile de la hotel.

Mai mult, străinii sunt sfătuiţi să nu bea apă de la robinet în timp ce se află în Bucureşti.