Ce indică gustul metalic în gură

Cavitatea bucală este zona ideală pentru dezvoltarea anumitor bacterii. Gustul este unul din simțurile principale, astfel încât, în cazul modificărilor apărute este necesară părerea unei medic specialist.

RomaniaTV.net
24 nov. 2017, 09:38
Ce indică gustul metalic în gură

Dacă observi că pe lângă senzația de metal în gură apar și alte simptome precum setea excesivă, urinatul frecvent, senzația de moleșeală, nu amâna vizita la medic.

Aceste simptome pot arăta existența anumitor probleme la nivelul ficatului, a rinichilor sau o igienă precară îmtr-un caz extrem de fericit.

Gustul metalic poate fi cauzat de infecțiile respiratorii

În acest caz vorbim despre o modificare temporară a gustului, ce poate apărea în urma afecțiunilor precum sinuzită, răceală sau drept consecință a ședințelor de chimioterapia și radioterapia.

Citeşte şi Top 9 mituri despre gura ta. Cât de periculoase sunt zahărul şi băuturile acidulate pentru dinţii tăi

De asemenea anumite medicamente care sunt absorbite în totalitate de organism pot să reajungă în cavitatea bucală prin intermediul salivei. Dacă te-ai aflat sub tratament cu medicamente precum tetraciclină, lithium sau medicamente pentru gută, este foarte probabil să te confrunți cu apariția gustului de metal.

Și antidepresivele pot avea ca și reacție adversă uscarea cavității bucale, fapt ce poate afecta gustul.

Igiena precară

Orice dereglare care apare la nivelul cavității bucale poate influența calitaea gustului. Prezența cariilor netratate, inflamarea gingiilor, instalarea paradontozei sunt doar câteva dintre cauzele favorizante ale apariției gustului demetal în gură.

Trebuie să acorzi o atenție deosebită îngrijirii cavității bucale, să periezi dantura de cel puțin 2 ori pe zi, ideal ar fi după fiecare masă.

Nu ezita să folosești ața și apa de gură ori de câte ori ai ocazia.

Mergi periodic la medicul stomatolog și semnalează-i această problemă, dacă nu este tratată medicamentos această problemă te poți confrunta cu ea timp îndelungat.

Dacă te-ai aflat într-o zonă expusă la materiale chimice și ai respirat aer contaminat, cel mai probabil vei resimți câteva zile un gust metalic în gură.

Citeşte şi Află ce dezvăluie limba despre sănătatea ta

Și suplimentele pe bază de metale grele precum zinc, crom, fier, calciu sau cupru îți pot provoca un gust metalic.Dacă acest gust nu trece odată cu stoparea medicamentației sau când organismul procesează suplimentele trebuie să te prezinți la medicul specialist.

Atenție la vicii!

Tutunul este unul dintre viciile ce te pot „ajuta” la apariția senzației de metal în gură, atunci când fumezi un număr foarte mare de țigări, sau la nivelul plămânilor tăi apar anumite dereglari.

Pe lângă mirosul neplăcut ce se imprimă în hane, păr sau chiar și în casă, tutunul aduce o serie de dezavantaje sănătății tale.

Încearcă să nu mai fumezi câteva zile, în care să îți cureți imba cu ajutorul unei spatule și să faci spălături și gargară cu bicarbonat de sodiu.

Tulburările la nivel mintal precum este și demența pot fi semnalate de către organismul tău prin intermediul modificării gustului.

Demența afectează nervii creierului, atingîând și partea responsabilă de inducerea gustului.

Află cum te ajută diet ape tipuri de gust AICI.