Ce influenţă au taţii asupra vieţii sexuale a fiicelor lor

Rolul tatălui în viaţa copiilor este hotărâtor în dezvolarea lor armonioasă. Un tată îţi oferă şi dragoste, dar şi sentimentul de putere şi siguranţă. Este împământenită ideea că, despre sex, taţii ar trebui să vorbească cu băieţii, iar mamele, cu fetele. Se pare că şi discuţiile tatălui cu fiicele sunt extrem de importante.

RomaniaTV.net
25 iun. 2012, 20:47
Ce influenţă au taţii asupra vieţii sexuale a fiicelor lor

Un studiu realizat la Universitatea din Arizona relevă faptul că fetele ai căror taţi s-au implicat în viaţa de familie, au fost mai puţin predispuse unui comportament sexual riscant.

Lipsa afecţiunii, înţelegerii din partea tatălui, le determină pe fete să caute un bărbat dispus să le ofere lucrurile pe care taţii nu le-au dat. Acesta poate fi de seama taţilor sau chiar mai mari, iar de aici la începerea vieţii sexuale e doar un pas. Însă dacă tatăl discută cu fiica despre respectul de sine, despre băieţi, despre consecinţele unor raporturi sexuale neprotejate, atunci încrederea în forţele proprii ale fetei va creşte şi nu va mai fi tentată să intre orbeşte într-o relaţie de natură sexuală.

Citeşte mai multe pe sfatulparintilor.ro