Ce ingredient dăunător conţin sucurile „diet”

Ştim cu toţii că sucurile ”diet” nu sunt sănătoase, însă un nou studiu arată că pot chiar să provoace apariţia cancerului.

07 oct. 2014, 07:07
Ce ingredient dăunător conţin sucurile „diet”

Încă de mici copii, cei mai mulţi dintre noi iubim gustul sucurilor carbogazoase, însă acestea sunt pline de ingrediente dăunătoare. Multe persoane aleg sucurile diet pentru că au mai puţine calorii, însă uită că acestea sunt pline de îndulcitori artificiali care nu sunt deloc recomandaţi de medici.

Îndulcitorii artificiali îngrijorează medicii din cauza efectelor de lungă durată a acestora. Unele studii recente sugerează că anumiţi îndulcitori pot cauza cancer, însă cele mai multe dintre acestea sunt făcute pe şoareci, nu pe oameni, iar la teste se folosesc cantităţi mari de îndulcitori.

Cum sa scapi de pana la 500 de calorii zilnic

Însă chiar dacă nu se poate spune clar că sucurile diet pot provoca apariţia cancerului, ele pot cauza alte probleme. Rezultatele studiilor sugerează că prin consumarea de îndulcitori artificiali putem ajunge să avem intoleranţă la glucoză, care este primul semn al diabetului de tip 2, asociată şi cu obezitatea şi un risc crescut de moarte prematură.

Iniţial s-a făcut un test pe şoareci. Aceştia au consumat îndulcitori artificiali aprobaţi de FDA (Food and Drug Administration, agenţie care este responsabilă cu reglementarea, printre alele, a alimentaţiei) şi au dezvoltat o intoleranţă la glucoză. Apoi, cercetătorii au luat bacterii intestinale de la oameni care consumă acest tip de îndulcitori şi le-au pus în şoareci. Animalele au dezvoltat o bacterie care este cunoscută pentru creşterea riscului diabetului şi obezităţii atât la şoareci, cât şi la oameni.

Vezi ce ingredient daunator contin sucurile ”diet” pe cosmopolitan.ro.