Ce înseamnă Crăciunul: Cum îi faci pe copii să înţeleagă spriritul Sărbătorilor

Perioada de Craciun este cea mai frumoasa, atat pentru adulti, cat mai ales pentru copii: orasul este impodobit, peste tot se aud colinde, lumea este agitata in cautarea cadourilor perfecte. Dar Sarbatorile inseamna mai mult de a-l astepta pe Mos Craciun si a primi daruri.

RomaniaTV.net
24 dec. 2018, 18:59
Ce înseamnă Crăciunul: Cum îi faci pe copii să înţeleagă spriritul Sărbătorilor

Cand vorbim de Craciun ne referim si la bunatate, iertare, darnicie, familie. Iata cateva sfaturi care sa-i ajute pe parinti sa le explice copiilor ce inseamna spiritul Sarbatorilor.

Creati un ritual de Craciun

Spiritul Sarbatorilor va ramane adanc intiparit in sufletul copiilor daca au impartit ceva special cu familia. Creati un ritual al familiei voastre in care sa fiti impreuna, sa faceti ceva deosebit, si repetati acest lucru in fiecare an. Cand va creste, copilul isi va aduce aminte cu placere si chiar va incerca sa faca acelasi lucru cu familia sa. Poate fi orice, de la un picnic in familie, la o vizita la muzeu, de la o reteta speciala de prajituri pe care sa o faceti de fiecare data de Sarbatori pana la o vizita la un azil de batrani sau orfelinat.

Invatati sa fiti recunoscatori de Craciun

In luna decembrie, inainte de fiecare masa, pastrati un moment de tacere de 30 de secunde in care fiecare dintre voi sa fie recunoscator pentru tot ce a primit, sa se roage pentru un prieten, o ruda, aflata in suferinta, sa-si puna o dorinta pentru anul viitor. Aceste momente de liniste va vor ajuta pe fiecare dintre voi sa va relaxati, sa va calmati, sa se stranga legaturile dintre voi si sa va bucurati impreuna de spiritul Sarbatorilor.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.