Ce înseamnă dacă te mănâncă palma stângă sau dreaptă. Explicaţia reală nu are nimic de-a face cu primitul sau datul banilor

Tuturor ne este cunoscută superstiția potrivit căreia dacă te mănâncă una dintre palme, fie iei bani, fie dai bani, în funcție de mâna cu care faci aceste acțiuni de obicei. În realitate, explicația mânăcrimilor în palmă este alta.

22 iul. 2021, 23:33
Ce înseamnă dacă te mănâncă palma stângă sau dreaptă. Explicaţia reală nu are nimic de-a face cu primitul sau datul banilor

Ce înseamnă dacă te mănâncă palma stângă sau dreaptă? Se crede că mâna stânga este cea pasivă, iar cea dreapta este cea activă.

Ce înseamnă dacă te mănâncă palma stângă

În popor, există credința că, atunci când te mănâncă mâna stânga, vei pierde bani. Potrivit unei alte superstiții, poți contracara riscul de a pierde bani atingând mâna afectată de mâncărime de o bucată de lemn, despre care se crede că eliberează energiile negative.

Citeste Ciuperca albă poate fi fatală pacienţilor cu COVID. Căi de transmitere şi simptome

De aici şi obiceiul de a bate în lemn atunci când vorbim despre un lucru neplăcut în legătură cu care ne temem că ni s-ar putea întâmpla.

Ce înseamnă dacă te mănâncă palma dreaptă

Pe de altă parte, se spune că mâncărimea palmei drepte e semn că în curând vei primi o sumă importantă de bani. Irlandezii, unul dintre cele mai superstiţioase popoare, sunt, însă, de altă părere. Ei cred că mâncărimea în palmă dreapta înseamnă că vei cunoaște o persoană care te va impresiona, potrivit fabricatiinromania.ro

Dincolo de superstiţii şi de credinţe moştenite din moşi strămoşi, specialiştii zilelor noastre au şi ei o explicaţie pentru această senzaţie resimţită la nivelul palmelor. Specialiștii în energii universale cred că, de fapt, este vorba despre un transfer activ de energie.

Vestea bună este că acest transfer de energie aduce numai beneficii: de la reușite pe plan personal și profesional, până la îmbunătățirea stării de sănătate.

Explicaţia ştiinţifică a mâncărimii în palmă

În termeni medicali, mâncărimea se numeşte prurit şi este cel mai frecvent simptom dermatologic, putând fi provocat de o serie de factori interni, dar mai cu seamă externi.

Citeste si Avertisment pentru bărbaţii infectaţi cu COVIDUL lung. Simptomele care le-ar putea afecta performanţele în dormitor

Mâna este cea mai folosită parte a corpului, aşa că pielea palmei vine în contact cu foarte mulţi stimuli. Unii dintre ei pot provoca dermatita de contact, cea mai frecventă cauză a mâncărimii în palmă. Factorii agravanţi în cazul dermatitei de contact sunt, cel mai adesea, săpunurile, detergenţii, cremele, produsele de curăţat.

Pe de altă parte, dacă pielea arată normal, dar ai mâncărimi, de vină ar putea fi stresul şi anxietatea.