Ce joburi au căutat şi ce salarii au cerut românii

Numărul joburilor scoase la concurs pe site-urile de recrutare a crescut uşor în primul trimestru al acestui an, iar premisele sunt încurajatoare.

12 apr. 2012, 05:14
Ce joburi au căutat şi ce salarii au cerut românii

“În ceea ce priveşte evolutia pieţei,  în primele trei luni ale lui 2012 s-au înregistrat cu aproximativ 10% mai multe oferte de locuri de muncă faţă de perioada similară de anul trecut, conform statisticilor Myjob.ro. Există, însă, potenţial de creştere şi mai mare”, a declarat, pentru RTV.NET, Oana Banu, product marketing manager al site-ului.  

În primele 3 luni ale anului, cele mai căutate joburi din ţară, în funcţie de numărul de CV-uri trimise, au fost  de reprezentant de vânzări, iar salariul mediu solicitat a fost de 488 euro.

Persoanele care au aplicat pentru jobul de consultant au cerut un salariu mediu de 423 euro, pentru asistent manager salariul a fost de 380 de euro, pentru operator calculator/ facturare a fost de 352 euro, se arată în statisticile site-ului.

Cele mai mari salarii solicitate au fost ale celor care au aplicat pentru jobul de recepţioner 410 euro,  cel de şofer 525 euro şi manager de 560 de euro.