Ce joburi au căutat şi ce salarii au cerut românii

Numărul joburilor scoase la concurs pe site-urile de recrutare a crescut uşor în primul trimestru al acestui an, iar premisele sunt încurajatoare.

12 apr. 2012, 05:14
Ce joburi au căutat şi ce salarii au cerut românii

“În ceea ce priveşte evolutia pieţei,  în primele trei luni ale lui 2012 s-au înregistrat cu aproximativ 10% mai multe oferte de locuri de muncă faţă de perioada similară de anul trecut, conform statisticilor Myjob.ro. Există, însă, potenţial de creştere şi mai mare”, a declarat, pentru RTV.NET, Oana Banu, product marketing manager al site-ului.  

În primele 3 luni ale anului, cele mai căutate joburi din ţară, în funcţie de numărul de CV-uri trimise, au fost  de reprezentant de vânzări, iar salariul mediu solicitat a fost de 488 euro.

Persoanele care au aplicat pentru jobul de consultant au cerut un salariu mediu de 423 euro, pentru asistent manager salariul a fost de 380 de euro, pentru operator calculator/ facturare a fost de 352 euro, se arată în statisticile site-ului.

Cele mai mari salarii solicitate au fost ale celor care au aplicat pentru jobul de recepţioner 410 euro,  cel de şofer 525 euro şi manager de 560 de euro.


loading...
Partenerii noștri