Ce l-au întrebat românii pe Marcel Vela, ministrul de Interne. De la „de ce nu pot plimba copiii?” la „de ce ne trebuie vaccin?”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a demarat o iniţiativă prin care să intre direct în contact cu populaţia şi să răspundă celor mai importante şi relevante întrebări ale oamenilor.

RomaniaTV.net
22 apr. 2020, 13:42
Ce l-au întrebat românii pe Marcel Vela, ministrul de Interne. De la „de ce nu pot plimba copiii?” la „de ce ne trebuie vaccin?”

Marcel Vela a postat miercuri un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care îi roagă pe români să-i adreseze în comentarii întrebările care îi frământă, iar dintre acestea el va alege şapte la care va răspunde, cu condiţia să fie formulate într-un limbaj civilizat şi să vină din partea unor conturi reale.

Întrebările oamenilor au fost dintre cele mai diverse, referindu-se atât la restricţiile impuse prin starea de urgenţă, cât şi la relaxarea anunţată de Klaus Iohannis şi la problemele de ordin economic cu care se confruntă.

Printre comentarii au fost şi unele care îşi exprimau nedumerirea cu privire la importanţa unui vaccin sau îngrijorarea privind o posibilă introducere prin lege a vaccinării obligatorii.

„Buna dimineața. Dacă s-au vindecat peste 2000 oameni, de ce ne trebuie un vaccin??? Dumneavoastră ați accepta ca cei dragi sa fie injectați forțat ca animalele? E dreptul nostru sa acceptam sau nu un vaccin.
Un alta ordine de idei, noi am stat în case, dar pădurea… Nu. Cine apară ce avem? Ne mai plângem de poluare, pai…oxigenul ne pleacă la austrieci (și nu ne spuneți ca domnul Orban ca nu e adevărat ca e inutil. Stim unde pleacă lemnul, sau la cine pleacă)
Noi toți care ne descurcam din un salariu (vai de el) ne dorim sa ieșim și sa ne vedem de viata noastră liniștiți. Cu masca și mănușă, dar lăsați-ne cu declarațiile și politia pe urma noastră. Avem și noi o viata, nu toate problemele noastre urgente se încadrează în ce e în declarație.”.

„De ce nu avem voie sa scoatem copiii in proximitatea locuinței, măcar între anumite ore…”.

„Dle MV.De ce nu schimbati ora de cumparaturi a persoanelor peste 65 ani? Va recomand orele8- 11, 8-11,30 ( magazinele sunt mai putin contaminate la primele ore de la deschidere)”

„Dacă avem un pământ la țară, putem merge să il cultivam? Este vorba despre 7 km distanta de casă! Mulțumesc”

„Încă de la începutul acestei pandemii atât eu, care locuiesc în Buzău, cât și soția mea, care locuiește în Focșani, am respectat cu strictețe măsurile impuse de distanțare sociala. Prin ce modalitate ne putem întâlni măcar în week-end, dat fiind faptul că pe declarația pe proprie răspundere nu este menționată și reunirea familiei? În cazul în care răspunsul este unul afirmativ, am rugămintea să îmi spuneți ce se va completa pe declarația pe proprie răspundere”

Până miercuri la ora 17, la postarea ministrului de Interne se strânseseră peste 620 de comentarii.

Citeşte şi: CTP, după anunţul lui Klaus Iohannis privind relaxarea restricţiilor. „Există o prevedere care ar trebui ridicată de mâine”