Ce le spune Piersic celor care l-au ameninţat că îl reclamă la OPC

Actorul Florin Piersic a reacţionat la acuzaţiile ce i-au fost aduse că a prezentat, la Galaţi, un alt spectacol în locul celui anunţat. Ameninţat cu reclamaţii la OPC, maestrul a declarat în exlusivitate la România TV că piesa "Străini în Noapte" nu s-a mai jucat pentru că biletele vândute nu acopereau cheltuielile spectacolului. Aşa că a prezentat de unul singur un alt spectacol, la rugămintea organizatorilor.

RomaniaTV.net
03 iun. 2012, 16:18
Ce le spune Piersic celor care l-au ameninţat că îl reclamă la OPC

Florin Piersic a declarat la România TV că spectacolul anunţat nu s-a mai jucat la Galaţi pentru că nu s-au vândut biletele necesare acoperirii cheltuielilor.

„Noi ştiam de două zile că piesa nu se va reprezenta pentru că nu s-au vândut biletele care să poată să acopere cheltuielile. (…) Eu am fost chemat acolo de organizatorul Gheorghe Vlad. Mi-a propus să prezint dacă vreau, dacă pot, recitalul meu numit „Florin pur simplu”, anunţat fiind publicul că piesa nu poate fi prezentată. Repet, din cauza bugetului unui asemenea spectacol care nu acoperă cheltuielile”, a precizat Florin Piersic.

„Trebuie să înţelegeţi că eu nu am niciun fel de îndatorire faţă de treaba asta, pentru că eu sunt artistul care se prezintă pe scenă, care vine să-şi facă treaba, prestaţia. Trebuia organizatorul să anunţe că nu se joacă spectacolul „Străini în noapte”. S-a spus la intrare „care doriţi dintre dvs. să primiţi banii înapoi, vi-i dăm în momentul ăsta, dacă nu, rămâneţi la recitalul pe care vi-l prezintă Florin”, a relatat Piersic.

Actorul a criticat dur faptul că Medeea Marinescu a fost acuzată că nu s-a jucat spectacolul din cauza ei. „Asta este o minciună îngrozitoare! Asta mă supără cel mai tare. Când eu am spus clar: Nu se joacă, dragii mei. Nu putem juca această piesă pentru că prea puţine bilete au fost vândute „, a spus Piersic.

„Eu recunosc că am făcut o prostie. Am acceptat să fac acest recital care a fost primit extraordinar. Au lăcrimat, au râs împreună cu mine pentru că acest recital nu este un monolog (…). Şi eu am făcut-o cu toată credinţa. (…) Acest recital de două ore şi ceva nu e o jucărie. (…) Cum să ies eu pe scenă sau să spun cuiva că Medeea n-a venit.  Dar e posibil aşa ceva? Eu care sunt lăudat pentru că în viaţa mea nu am aruncat pe umerii unui actor ceva ce nu este adevărat. N-aş îndrăzni vreodată! Medeea ştia cu două, trei zile înainte că nu jucăm piesa”, a adăugat artistul.

Piersic s-a arătat indignat şi de modul în care un jurnalist de la un cotidian local din Galaţi l-a acuzat că le-a dat „ţeapă” gălăţenilor.  Ce porcărie! Ce mizerie! (…) Tu scrii într-un articol că Florin Piersic, la 76 de ani, vine la Galaţi sa dea ţeapă publicului?„, a conchis Piersic.

Actorul Florin Piersic a fost ameninţat cu reclamaţii la Protecţia Consumatorilor, după ce, la Galaţi, în locul piesei „Străini în noapte”, le-a oferit spectatorilor un monolog. Piersic i-a anunţat pe spectatori că partenera sa de scenă, Medeea Marinescu, n-a putut fi prezentă. După monolog, mai mulţi spectatori au declarat că vor depune plângeri la Protecţia Consumatorilor.