Ce li se pregăteşte celor refuză munca în folosul comunităţii. Anunţul ministrului de Interne

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat că în calitate de parlamentar susţine proiectul de lege prin care se propune o pedeapsă de doi ani de închisoare în cazul celor care nu respectă sancţiunea de a efectua muncă în folosul comunităţii.

14 mai 2018, 08:42
Ce li se pregăteşte celor refuză munca în folosul comunităţii. Anunţul ministrului de Interne

„Este o iniţiativă pe care o susţin nu numai eu, sunt şi alţi colegi care au semnat pentru această iniţiativă legislativă. În principal, sunt atât de multe situaţii în care sunt constatate şi aplicate sancţiuni contravenţionale care nu se plătesc. Mai mult decât atât, sunt decizii ale instanţelor care dispun munca în folosul comunităţii şi care nu se execută. Eu cred că asta înseamnă că sunt persoane care respectă legea şi care ar trebui şi cred că se consideră nedreptăţiţi pentru că alţii o nesocotesc. Sunt situaţii în care avem sute de amenzi contravenţionale care nu sunt. În acest scop a fost gândită şi elaborată această iniţiativă legislativă”, a declarat Carmen Dan, luni, înainte de şedinţa BPN al PSD.

Întrebată despre pedeapsa de doi ani de închisoare în astfel de situaţii, ministrul a precizat: „Este termenul stabilit de legislaţia penală pentru neexecutarea hotărârilor judecătoreşti”