Ce locuri de muncă îţi asigură în 2023 un salariu de minimum 4.000 de lei. Pentru unele nu sunt necesare studii superioare

Oferta de locuri de muncă este foarte variată în România şi, deşi ţara continuă să treacă printr-o criză economică, în mare parte provocată de inflaţia crescută, tinerii care vor să-şi clădească o carieră au de ales dintre numeroase oferte.

24 mart. 2023, 17:22
Ce locuri de muncă îţi asigură în 2023 un salariu de minimum 4.000 de lei. Pentru unele nu sunt necesare studii superioare

Cu tehnologia în continuă evoluție și schimbările rapidă a mediului de afaceri, sunt multe domenii în care se caută oameni talentați și calificați. Câteva dintre cele mai atrăgătoare locuri de muncă necesită studii superioare, dar există şi oferte pentru cei care nu le au.

Inginerie software și dezvoltare de aplicații mobile. Cererea de oameni care să poată crea, dezvolta și implementa soluții software este în continuare în creștere, iar salariile sunt printre cele mai atractive de pe piață. Cunoașterea mai multor limbaje de programare, cum ar fi Java, Python, C ++ și Swift, poate fi un avantaj.

Ofertele salariale pornesc de la 900 – 1.000 de euro în cazul unui junior și pot ajunge la peste 4.000 de euro net, pentru un senior cu peste 10 ani de experiență, potrivit Stirileprotv.

Analist de date. Creșterea rapidă a volumului de date și a informațiilor pe care le colectăm în fiecare zi a dus la o creștere a ofertelor de angajare pentru specialiști care să știe să le prelucreze și să le transforme în informații valoroase pentru afaceri. Un analist de date trebuie să aibă cunoștințe de statistică și programare și să poată lucra cu software specializat în analiză de date, cum ar fi Tableau sau Power BI. Oferta salarială pentru un astfel de rol este între 900 – 1.600 euro net.

Citeşte şi: Pensii 2023: Ce valoare are și cum se calculează punctul de pensie. Cu cât se majorează pensiile anul viitor

Marketing digital. Într-o lume în care toată lumea este conectată online, marketingul digital este esențial pentru orice afacere care își dorește să rămână relevantă. Experții în marketing digital trebuie să aibă cunoștințe despre SEO, SEM, PPC, social media și analiza datelor. Ofertele salariale cele mai mari sunt în cazul rolurilor de Marketing Manager (1.500 – 3.000 euro), Specialist marketing digital (700 şi 1.800 de euro), Analist SEO (950 – 1.400 euro) sau Specialist PPC (1.100 – 1.300 de euro).

Inginerie electrică și mecanică. Aceste joburi sunt mereu în cerere, iar salariile sunt destul de mari. Inginerii electrici și mecanici lucrează la proiectarea și dezvoltarea de echipamente și sisteme mecanice și electronice. Experiența și cunoștințele în CAD și proiectarea asistată de calculator sunt printre competențele cele mai căutate în domeniu. Un astfel de specialist câștigă în medie 1.000 de euro net.

Asistent medical. Deficitul de specialiști în sănătate este printre cele mai mari , joburile din domeniul asistenței medicale fiind printre cele mai numeroase. Asistenții medicali trebuie să aibă cunoștințe medicale și să fie pregătiți să lucreze într-un mediu dinamic și solicitant. Ofertele salariale sunt între 900 – 1.100 de euro.

Citeşte şi: Miracolul trăit de un bărbat de 55 de ani! Ce s-a întâmplat după ce inima i s-a oprit brusc: „Știam că este grav”