Ce mai face Crin Antonescu, fost președinte PNL și al României: „Fac ce-mi place, când îmi place”

Crin Antonescu a dispărut rapid din peisajul politic autohton. Într-un interviu acordat recent fotografului Cristian Șuțu si publicat de site-ul Digi24.ro, fostul președinte al PNL a povestit cu ce-și mai umple timpul.

22 aug. 2022, 13:48
Ce mai face Crin Antonescu, fost președinte PNL și al României: „Fac ce-mi place, când îmi place”

13 ani au trecut de la participarea lui Crin Antonescu la alegerile prezidențiale, unde i-a avut contracandidați pe Traian Băsescu, Mircea Geoană și Corneliu Vadim Tudor.

La acea vreme, Crin Antonescu era președinte al PNL. El a mai rămas câțiva ani în politica din România, după care a dispărut complet și brusc. În vârstă de 63 de ani, fostul lider al partidului condus în prezent din umbră de către Klaus Iohannis și formal, de către Nicolae Ciucă, a luat decizia de a se retrage definitiv din politică în urmă cu șase ani de zile.

Înainte de a intra în politică, Antonescu a fost profesor de istorie. În prezent locuiește împreună cu soția sa la Bruxelles, Adina Vălean, care îndeplinește funcția de comisar european specializat pe transporturi. Din 2007 se află Adina Vălean în capitala Europei.

De-a lungul timpului, Adina Vălean a fost europarlamentar, vicepreședinte al Parlamentului European, președinte al Comisiei pentru mediu, sănătate publică și singuranță alimentară. Actuala funcție o îndeplinește din 2019.

În prezent, Crin Antonescu este pensionar și duce o viață simplă.

„Fac ce-mi place, când îmi place”, a povestit Crin Antonescu, pentru Digi24.ro.

Fostul președinte al PNL se bucură că nimeni nu-l mai oprește pe stradă pentru a-l certa sau pentru a-i cere să stea la poze.

„Am ținut mereu la normalitate. E minunat să bei o bere sau o cafea, undeva în public, și să nu dai nimănui nici o explicație. Fără nici o dorință de a supăra pe cineva, ceea ce eu fac nu mai e acum de interes public”, a mai punctat Antonescu, pentru sursa citată.

 

Crin Antonescu nu vrea să mai audă de politica românească

 

Crin Antonescu nu mai dorește să revină în România.

„Bruxellesul a ajuns să-mi placă foarte mult. Aș vrea să trăiesc acolo. E o chirie tare plăcută”, a transmis politicianul.

Politica nu prea îl mai pasionează pe Crin Antonescu, a mărturisit acesta.

„Sunt semi-atent la politică, dar nu mi se mai pare pare deloc pasionant”, a dezvăluit fostul președinte al României.

Timp de o lună și jumătate, în vara anului 2012, Crin Antonescu a fost președinte interimar al României, pe durata suspendării din funcție a lui Traian Băsescu. În decembrie 2012, alianța anti-PDL-Băsescu, USL (PSD + PNL), condusă de către Antonescu, în calitate de copreședinte, a câștigat alegerile parlamentare cu aproape 60% dintre voturile românilor care au participat la scrutin.

Antonescu și Vălean au un copil, Irina, în vârstă de 21 de ani. Sexy blondina a fost acceptată la un master la London School of Economics.