Ce mănâncă în Postul Paștelui vedetele din folclor. Meniul celor mai îndrăgite cântărețe

Vedetele din folclor au dezvăluit cum arată meniul lor în Postul Paștelui, mai ales pentru că în această perioadă credincioșii se abțin de la carne, lapte, brâznă sau ouă.

12 apr. 2024, 17:12
Ce mănâncă în Postul Paștelui vedetele din folclor. Meniul celor mai îndrăgite cântărețe

Două dintre cele mai cunoscute și îndrăgitee cântărețe de muzică populară din România, Ornela Pasăre și Emilia Ghinescu, au povestit că nu se abat de la post, fie că este vorba despre cel din preajma Crăciunului sau a Paștelui.

Citește și Doliu în muzica populară! Doi artiști de renume ne-au părăsit prea devreme. Dorina Grad și Maricel Chipăilă au trecut la cele veșnice

Ornela Pasăre ține post în semn de mulțumire față de Dumnezeu pentru toate lucrurile bune pe care i le-a adus în viață. Cântăreața are zile în care nu mănâncă absolut nimic și abia dacă bea apă.

Ornela Pasăre consumă preparate libaneze, salate, dar și sarmale de post

„Nu doar în posturile de peste an, ci și în timpul anului, mă înfometez de bună voie, adică am zile când nu mănânc nimic pană seara târziu, doar iau anafură și beau aghiasmă dimineata pe stomacul gol, așa simt să fac și mă simt extraordinar. Nu numai cu pâine trăiește omul, ci cu orice cuvânt al lui Dumnezeu.

Postirea ne ajută, într-adevăr, să apreciem mâncarea ca pe o binecuvântare. De copil țin post și imi iese, le mulțumesc bunicilor pentru asta, sunt binecuvântată și recunoscătoare. Postul trebuie să fie însoțit de rugăciune, să mergem la Sfintele slujbe cu sufletul curat și plin de iubire, să ne spovedit, să ne împărtășim, cât de des putem. Numai așa Iisus Hristos va învia în sufletele noastre.

În post, mănânc mâncare libaneză, multe salate, legume, fructe, sarmale de post, mâncare de bame, supă cremă de legume, mâncare de spanac, urzici. Ador ciorba de urzici. Mănânc zacuscă, plăcinte de post, clătite de post, cozonac de post, gogoși.

Desertul meu preferat este, însă, coliva, poate și pentru că era desertul adus de bunica mea, de la biserică, desertul copilăriei. Iar când este dezlegare la pește, mănânc bineînțeles pește, fructe de mare, creveți, scoici. Eu ador fructele de mare”, a dezvăluit Ornela Pasăre, potrivit Fanatik.ro.

Solistele din folclor au vorbit despre Postul Paștelui, pe care acestea îl consideră foarte important, mai ales că prevestește o mare sărbătoare pentru români.

De asemenea, acestea sunt de părere că nu doar abaterea de la mâncare este importantă, ci și modul în care vorbim, gândim sau ne exprimăm în această perioadă, înainte de Sărbătorile Pascale.

Ornela Pasăre crede că sunt multe păcate pe care românii trebuie să le arunce de tot din mintea noastră în Postul Paștelui, de la invidie, judecarea celorlalți și până la cel mai urât sentiment posibil, ura față de semeni.

Mai mult decât atât, artista a avut, la un moment dat, gândul de a se călugări, însă și-a dat seama că ar fi prea dificil să ducă o viață monahală.

„Acum că tot vorbesc de post, îmi aduc aminte că, la un moment dat, în adolescență, am avut niște gânduri de a mă călugări. Nu cred că am avut acea chemare cu adevărat. Mi-am dat seama că a te călugări este o haină grea. Nu o poate îmbrăca oricine.

Nu este deloc ușor acest drum, însă este un drum binecuvântat și divin. Așa că să îi mulțumim Bunului Dumnezeu pentru preoții, călugării și pustnicii pe care îi avem și se roagă pentru noi și pentru țara aceasta”, a spus Ornela Pasăre.

Ce mănâncă Emilia Ghinescu în post

Nu doar Ornela Pasăre este credincioasă, ci și Emilia Ghinescu. Vedeta ține și ea Postul Paștelui, însă aceasta recunoaște că renunțarea la lactate este o mare povară pentru ea.

„Nu trebuie să fie o laudă faptul că țin post. Este un lucru absolut normal. Am ținut în perioada Crăciunului tot postul și m-am și împărtășit, lucru, ca să zic așa, destul de unic pentru mine și frumos. Anul ăsta, la fel, țin postul și vreau să împărtășesc din nou și să mă spovedesc la părintele duhovnic.

Contează să îți dorești. Dacă îți dorești, n-ai cum să nu postești. Eu și așa nu sunt o mare iubitoare de carne. Ce pot să spun că îmi lipsește? Lactatele. Iubesc foarte mult laptele, tot ce înseamnă brânză și atunci când nu le mănânc, într-adevăr, sufăr.

Citește și Cântăreața de muzică de populară și-a înnebunit fanii cu pozele din Dubai. Irina Maria Birou face furori pe rețelele sociale

Dar, în rest, îmi iau proteina din legume. Mănânc fasole, mănânc năut, humus. Nu-mi este greu, chiar nu-mi este greu”, a declarat Emilia Ghinescu pentru sursa menționată anterior.