Doliu în muzica populară! Doi artiști de renume ne-au părăsit prea devreme. Dorina Grad și Maricel Chipăilă au trecut la cele veșnice

Este doliu în lumea folclorului românesc, după ce doi mari artiști au murit mult prea devreme. Dorina Grad s-a stins din viață la 63 ani, ultima săptămână din viață fiind în stare gravă, la spital. Totodată, și Maricel Chipăilă a decedat tot astăzi, la doar 50 ani.

07 mart. 2024, 21:07
Doliu în muzica populară! Doi artiști de renume ne-au părăsit prea devreme. Dorina Grad și Maricel Chipăilă au trecut la cele veșnice
Doliu în muzica populară! Doi artiști de renume ne-au părăsit prea devreme. Dorina Grad și Maricel Chipăilă au trecut la cele veșnice

Doliul continuă în lumea muzicii populare. În aceeași zi, doi artiști îndrăgiți de iubitorii de folclor au trecut la cele veșnice. Dorina Grad, membră a Ansamblului Profesionist Mureșul din Tărgu Mureș, a murit la spital unde se afla în stare gravă de mai multe zile. Și Maricel Chipăilă a murit, la vârsta de doar 50 de ani.

Citește și: Sorana de la A.S.I.A este în doliu. Mama ei s-a stins din viață: „Am înmormântat-o, iar după am mers la repetiții”

Doliu în muzica populară, alți doi artiști au murit

Alexandru Pugna, interpret al cântecului năsăudean, realizator de emisiuni folclorice în radio și televiziune, a dat vestea tragică și a vorbit despre viața Dorinei Grad.

„Dorina Grad, interpreta cântecului transilvan cu glas valoros și îndrăgit de publicul larg, dar și de specialiștii din domeniu, a plecat în lumea cea fără de dor. Dorina Grad s-a născut în orașul Beclean din judetul Bistrița Năsăud, dar, mutându-se cu familia la Dej a crescut si copilarit acolo. A îndrăgit de mică cântecul și a început să cânte la Ansamblul “Someșana” al Casei Municipale de Cultură din Dej, ca solistă și dansatoare. A participat la numeroase festivaluri și concursuri de folclor la Caracal, Slatina, Amara, Sibiu, Reghin, la Festivalul „Maria Tanase”, de la Craiova, unde a obtinut premiul II și titlul de laureat. Primele înregistrari le-a facut la Radio Tîrgu Mures iar mai apoi si Radio Bucuresti. Din 1990 a fost solistă profesionistă a Ansamblului “Mureșul” din Tîrgu Mures, iar de-a lungul timpului a efectuat numeroase turnee în foarte multe locuri din țară, dar și din străinătate: Ucraina, Turcia, Ungaria, Italia, Franta, etc. A înregistrat numeroase cântece în Studiourile Radio și la diferite Case de producție muzicală. Astăzi, a plecat pe drumul veșniciei, lăsându-ne minunate cântece transilvane și amintirea unei interprete cu glas frumos și valoros. Drum lin spre Lumina Raiului, Dorina! Am credința că acolo vei găsi liniștea și tihna sufletului pe care le-ai căutat întreaga viață!”, a transmis Alexandru Pugna.

Inmormantarea regretatei artiste va avea loc sambata la ora 14, in Cimitirul Dealul Florilor din Dej.

Și realizatorul de emisiuni Florea Racoci plânge, la rândul său, pierderea celor doi mari artiști. Maricel Chipăilă s-a stins din viață la doar 50 ani, cu doar câteva zile înainte de ziua lui de naștere. Artistul a promovat cântecul popular în cadrul a numeroase festivaluri şi emisiuni televizate, dar se ocupa și de pregătirea tinerilor talentaţi care își doreau să cânte muzică populară românească. Artistul a fost profesor de muzică şi discipline economice la Grupul Şcolar Mărăşeşti.

Citește și: Doliu în lumea lăutarilor! Unul dintre cei mai iubiți cântăreți s-a stins din viață la 80 ani