Ce mănâncă politicienii de Paşte

Şuncă fiartă, borş de miel, cotlet de berbecuţ, ouă roşii sau chiar portocalii. Acesta este meniul de Paşte al politicienilor. Deloc excentric, spun aceştia. Politicienii spun că nu sunt deloc pretenţioşi când vine vorba despre masa de Paşte. În schimb, respectă tradiţia locului.

RomaniaTV.net
15 apr. 2012, 07:56
Ce mănâncă politicienii de Paşte

Fostul ministru de Interne, senatorul PDL Traian Igaş, pune pe masa de Paşti bucate tradiţionale, cu o tuşă locală ardelenească, anume şunca fiartă.

Deputatul PSD Robert Negoiţă nu se pricepe la gătit aşa că va cumpăra tot ce trebuie pe masa pascală. „Nu mă pricep atât de bine la gătit. deci n-am să fac drop, nici cotlet de berbecuţ că nu mă pricep”, recunoaşte Negoiţă.

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, se întoarce în această perioadă la cratiţă, dar mizează pe sprijinul mamei sale. „Am pregătit mielul. Îl dau mamei să-l pună în cuptor. Mă pregătesc cu ouă roşii. Cumpăr cozonacii de undeva de unde îi iau în fiecare an şi sunt foarte buni (…) Mama fiind din Bucovina, găteşte foarte bine ciorbe aşa că borşul de miel este specialitatea sărbătorilor de Paşte la noi, dar şi stufatul”, spune Udrea.

Când vine vorba însă strict de ouă, ei bine, unii se mai abat de la tradiţia înroşitului şi aleg o altă culoare, în ton cu preferinţa politică. „Pot fi şi ouă portocalii pentru că tehnica din ziua de astăzi ne permite foarte mult”, spune Igaş.

Şi colegul său de Parlament, Silviu Prigoană a lăsat tradiţia la o parte. A graţiat mielul, iar pe masa de Paşte a pus doar preparate din pui.