Ce mănâncă Vladimir Putin. Alimentele preferate de omul care e pe punctul să declanşeze un război în Europa

Ca lider autoritar al unei superputeri militare, Vladimir Putin nu a lăsat să se afle prea multe despre viaţa sa privată, în ciuda faptului că se află de aproape 23 de ani la conducerea Rusiei.

27 ian. 2022, 09:26
Ce mănâncă Vladimir Putin. Alimentele preferate de omul care e pe punctul să declanşeze un război în Europa

Este un adevăr universal recunoscut că un despot puternic aflat la conducerea unui regim vicios trebuie să aibă un degustător de mâncare. Încă de la începutul vremurilor, orice lider nesigur cu privire la propria sa siguranță a angajat pe cineva să guste alimentele pe care le mănâncă, pentru a se proteja împotriva unui asasinat. Nicio surpriză, deci, că Vladimir Putin are și un degustător de mâncare. „Pe măsură ce acțiunile sale au devenit din ce în ce mai cunoscute (și controversate) în ultimii ani, am spune că aceasta nu este atât de multă paranoia, ci este o chestiune sensibilă de siguranță„, scrie mashed.com.

Se spune că Vladimir Putin se trezește destul de târziu, astfel încât micul dejun este servit spre prânz, genul de rutină rezervată de obicei doar studenților și scriitorilor. În meniu se află de obicei o omletă mare sau un bol de terci, cu ouă de prepeliță și un pahar de suc de fructe. Ingredientele sunt expediate la kremlin inclusiv de la proprietățile agricole ale Patriarhului Kirill, astfel că preşedintele Rusiei are parte numai de produse bio.

La fel ca oamenii de rând, Putin preferă o ceașcă de cafea dimineața, imediat după micul dejun, ba chiar din când în când a apărut chiar și la o cafenea, doar pentru a dovedi cât de obișnuit este.

Citeşte şi Cine și cum l-a adus la putere pe Vladimir Putin. Ascensiunea incredibilă a „noului ţar”, de peste 20 de ani de neclintit de la Kremlin

Cât priveşte obiceiurile alimentare reale ale lui Vladimir Putin, raportările pe surse nu sunt pe deplin verificabile. Ni se spune că Putin preferă să mănânce alimente sănătoase, inclusiv roșii, castraveți și salată verde. Preferă peștele, deși carnea lui preferată este cea de oaie. Evită dulciurile. Această informație provine din Pravda, publicație cunoscută cândva drept ziarul oficial de propagandă al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice.

De multe ori, liderul de la Kremlin tinde să nu mănânce deloc după-amiaza și câteodată sare peste cină, din cauza programului său încărcat.

Totuşi, chefirul este unul dintre puținele alimente care par să apară cu regularitate în diverse rapoarte despre dieta lui Putin.

Vladimir Putin are cel puțin un restaurant preferat în practic fiecare oraș important din Rusia. În Sankt Petersburg, aceasta este Insula Nouă, un restaurant plutitor de pe râul Neva. La Moscova, locația sa preferată este Tsarskaya Okhota de lângă autostrada Rublyovo-Uspenskoye, un restaurant de înaltă clasă îndrăgit de elita politică și cunoscut pentru mâncărurile tradiționale rusești și plăcintele sale. De asemenea, se știe că vizitează ocazional Pivnushka, o berărie germană și un restaurant despre care se spune că are cel mai bun bratwurst din Moscova.

Citeşte şi NATO a respins propunerile de securitate ale Rusiei. „Rusia să îşi retragă trupele din Ucraina, Georgia şi Moldova. Are cereri nerealiste”

O modalitate bună de a înțelege ce ar mânca Vladimir Putin la ocazii mai formale este să aruncăm o privire la unele dintre meniurile de la evenimentele și cinele anterioare. În timpul unui prânz la Podvorye, un restaurant din Sankt Petersburg, a mâncat pentru început supă de pește, urmată de mezeluri, sturion afumat cu lămâie și unt, apoi o gamă de deserturi. La o cină cu George W. Bush, în 2008, cei doi lideri au mâncat file de căprioară cu ciuperci marinate, muschi de vițel cu cartofi copți, coulibiac de somon și crab și, în final, plăcintă cu fructe de pădure cu înghețată.