Ce mănânci când te laşi de fumat

Renuţarea la fumat aduce multe beneficii petru sănătate, însă poate veni şi cu o neplăcere: acumularea de kilograme în plus. Ca să previi acest lucru, trebuie să ai grijă la alimentele pe care le mănânci.

RomaniaTV.net
22 nov. 2016, 09:52
Ce mănânci când te laşi de fumat

Cele mai multe persoane care au renunțat la fumat s-au îngrăşat cu aproximativ 4,5 kg, însă până la 13% dintre foștii fumători pot câștiga mai mult de 11 kg . Persoanele sub 55 de ani şi cei care au fumat mai mult de 25 de țigări pe zi au un risc mai mare de creştere în greutate. De asemenea, unele studii sugerează că femeile tind să se îngraşe mai puţin, spre deosebire de bărbaţi.

De asemenea, este important de ştiut că un fumător are în mod natural o greutate mai mică cu 4 – 5 kg, comparativ cu o persoană care nu fumează.

Citeşte şi  Adevăruri neştiute despre ţigări

Ce mâncăruri duc la îngrăşare

Dupa ce renunţă la fumat, multe persoane preferă să mănânce alimente bogate în grăsimi și zahăr, deoarece acestea le ajută să atingă plăcerea pe care o simt în timpul fumatului.

Cu toate acestea, studiile arată că beneficiile pentru sănătate asociate cu renunțarea la fumat depășesc cu mult dezavantajul de creștere în greutate, chiar și în cazul în care câștigul este de 10 până la 15 kg.

Citeşte mai mult pe click!sanatate.ro


loading...