Ce mănânci în copilărie poate influenţa apariţia cancerului la sân

Un studiu efectuat la Yale Prevention Research Center din Statele Unite, de către o echipă condusă de Nicole Larizza, scoate la iveală faptul că alimentaţia incorectă în copilărie poate duce la apariţia cancerului la sân, la maturitate.

RomaniaTV.net
15 mai 2013, 05:51
Ce mănânci în copilărie poate influenţa apariţia cancerului la sân

Iată câteva întrebări legate de cancerul la sân la care Nicole Larizza oferă răspunsul într-un interviu oferit Huffington Post.

De ce este importantă alimentaţia sănătoasă în copilărie şi adolescenţă pentru a putea preveni apariţia cancerului la sân?

De obicei, femeile nu se gândesc la cancerul la sân decât după 40-50 de ani sau atunci când aud că cineva din anturajul lor (prietene, colege de serviciu sau rude) a fost diagnosticat cu cancer la sân. Însă sănătatea din viaţa de adult este determinată în mare parte şi de ceea ce mănânci în copilărie, când ţesuturile sunt în plină dezvoltare.

Ţesuturile de la sân sunt cele mai sensibile la factorii nutriţionali şi de mediu. Potrivit studiilor, consumul unor anumite alimente duc la modificarea fiziologică a ţesuturilor, protejând organismul de apariţia cancerului. Unul dintre aceste alimente este soia.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Citeşte şi Exerciţiile fizice scad riscul de cancer la sân