Ce mâncăruri preferă mai marii lumii. Papa Francisc are pe masă mâncăruri simple, iar Vladimir Putin a călcat pe urmele lui Stalin

Ce mâncăruri preferă mai marii lumii. Chiar dacă își pot permite orice, conducătorii lumii au gusturi diverse când vine vorba de alimentație, unele chiar foarte simple. În timp ce Papa Francisc preferă mâncăturile simple, Vladimir Putin a călcat pe urmele lui Stalin.

25 feb. 2024, 16:00
Ce mâncăruri preferă mai marii lumii. Papa Francisc are pe masă mâncăruri simple, iar Vladimir Putin a călcat pe urmele lui Stalin
Ce mâncăruri preferă mai marii lumii

Ce mâncăruri preferă mai marii lumii. Joe Biden este un fan al pastelor cu sos de brânză. În timp ce toată lumea crede că pe masa lui se află cele mai scumpe produse culinare, nu este deloc așa. El consideră că „mâncarea de bază” este înghețata de vanilie cu ciocolată. Și niciodată nu ar rata pizza cu pepperoni sau o porție de paste cu sos de brânză.

Nici fostul președinte al SUA, Donald Trump nu e pretențios la mâncare și se spune că nu există zi în care acesta să nu consume fast food. Adică pizza, cartofi prăjiți, burgeri, toate „stinse” cu Coca Cola. Cu ceva timp în urmă, Trump a mărturisit că nu rezistă niciodată în fața unui Fish Delight, un sandviș cu pește și sos tartar, pe care îl cumpără de la Mc Donalds.

Citește și: Care sunt mâncărurile românești pe care străinii adoră să le consume! Top 10 preparate din România care fac ravagii printre turiști

Ce mâncăruri preferă mai marii lumii

Angela Merkel

adoră să stea în bucătărie și să pregătească o delicioasă tocană de legume ungurească, dar și shashlik, o friguruie picantă extrem de gustoasă și niciodată nu refuză o bucată de prăjitură cu prune.

Pasionat de mâncărurile simple, se spune că felul de mâncare pe care Papa Francisc îl adoră este o mâncare tradițională a fermierilor. Este vorba de bagna cauda, care se prepară din țelină, morcovi copți și anghinare, alături de un sos fierbinte de usturoi și ulei de măsline.

Emmanuel Macron are grijă să aibă pe masă felul său de mâncare preferat, numit poule au pot. Originar din centrul Franței, acest preparat culinar este de fapt o găină fiartă cu condimente și legume. Cu ceva timp în urmă, Macron a spus că iubește acest fel de mâncare de când era copil și bunica îl pregătea ca nimeni alta. De asemenea, președintele Franței adoră să consume ciocolată și brânză și să bea un pahar cu vin bun.

Președintele Turciei preferă mâncarea tradițională a țării sale. Kuru fasulye este preparatul culinar pe care-l iubește Recep Tayyip Erdogan. Este vorba de mâncarea națională a Turciei, care se prepară din fasole uscată, roșii, ceapă și ulei de măsline. Aceasta se servește alături de pilaf turcesc, pâine și murături.

Vladimir Putin a călcat pe urmele lui Stalin. Președintele Rusiei nu refuză niciodată o înghețată cu fistic, dar din meniul său fac parte și supa de varză, peștele afumat și caviarul. Tot pește obișnuia să mănânce și Stalin, care îl primea din Siberia, dar și o altă specialitate tot din acea zonă, numită stroganina. Precum și supă de varză sau o tocană caucaziană din miel, roșii și orez, care se numește kharcho.