Ce mâncau soții Ceaușescu de sărbători. Cozonacul, desertul preferat al liderului comunist

Deși au trecut foarte mulți ani de la căderea regimului comunist, românii încă mai sunt interesați de vremurile acelea. Ce mâncăruri puneau pe masă cei doi soți, află în articol.

28 dec. 2023, 16:16
Ce mâncau soții Ceaușescu de sărbători. Cozonacul, desertul preferat al liderului comunist

Deși au trecut foarte mulți ani de la căderea regimului comunist, românii încă mai sunt interesați de vremurile acelea.

Citește Mircea Dinescu trage linie la 34 de ani de la Revoluție: „Dacă Ceauşescu trăia, la anul ieşea preşedinte. Ieşea cu 90%”

Chiar dacă deja a trecut atât de mult timp de la căderea regimului comunist, românii încă rămân interesați de detaliile fascinante din culisele acelor vremuri.

Mai ales atunci când vine vorba despre viața personală a soților Ceaușescu, multă lume dorește să afle cât mai mult posibil.

Liderul comunist a fost la conducerea României între anii 1967 și 1989, și deși au trecut atât de mulți ani de la înlăturarea sa de la conducerea țării, românii încă rămân interesați de a afla detalii din culisele acestui regim.

Atunci când soseau zilele de sărbătoare, se pare că meniul soților Ceaușescu era unul destul de impresionant.

Deși Nicolae și Elena Ceaușescu preferau produsele tradiționale din România, nu era deloc exclus ca pe masa lor să apară și alimente precum portocalele, sau bananele, care erau considerate ceva exotic, în acele vremuri.

Printre preparatele preferate ale soților Ceaușescu, pentru sărbători, erau diversele mâncăruri tradiționale.

Cozonacul, desertul preferat al lui Nicolae Ceaușescu

De exemplu, de Paște, cei doi mâncau ouă roșii, cozonac, cât și carne de miel. De altfel, friptura de miel era printre preparatele favorite ale liderului comunist.

Se pare că, în fiecare an, cei care lucrau pentru Nicolae Ceaușescu cumpărau cantități destul de mari de carne de miel.

De asemenea, cozonacul era extrem de îndrăgit de către liderul comunist, cât și de către soția sa, potrivit Gândul.ro.

Atât varianta tradițională a acestuia, cât și cea cu cacao, rahat și stafide, era extrem de îndrăgită de către soții Ceaușescu.

Citește și Unde se află locul din România pe care Ceaușescu l-a detestat. Elena, soția lui, îl adora

Mesele cuplului prezidențial erau unele bogate, în timpul sărbătorilor, iar Nicolae și Elena Ceaușescu nu se sfiau din a servi produse care, pentru majoritatea românilor, erau extrem de greu de găsit, în acele vremuri.