Ce mărci de mașini nu și-ar cumpăra românii: ”Le cade motorul”

În lumea complexă a achizițiilor auto, românii se confruntă adesea cu o gamă largă de opțiuni și considerente atunci când vine vorba despre alegerea unei mașini potrivite. În centrul acestui proces se află adesea factorul prețului, care îi împarte pe șoferi între cei ce caută o mașină nouă și cei care optează pentru una second hand.
Filip Stan
13 apr. 2024, 08:49
Ce mărci de mașini nu și-ar cumpăra românii: ”Le cade motorul”

Într-o încercare de a strânge mai multe păreri și experiențe, un român preocupat de achiziționarea unei mașini a pornit o discuție pe internet, solicitându-le celorlalți utilizatori să împărtășească experiențele lor negative legate de anumite modele sau mărci. Întrebarea sa simplă, „Ce mașină NU v-ați cumpăra niciodată?”, a stârnit un val de răspunsuri variate și interesante, dezvăluind o paletă largă de motive și preferințe.

Întrebarea sa a strâns sute de răspunsuri. Șoferii iau în calcul de la criterii clasice legate de consum sau fiabilitate, până la unele de principiu.

„Bugatti Chiron… consumă prea mult și la mine la bloc e foarte dificil de parcat … mai trebuie să urc și o bordură destul de înaltă … mi-e teamă să nu dau cu burta.”

„Juke și Toyota ch-r. Nu înțeleg cum au putut face o mașină mare afară și mică în interior.”

„Un crossover cu tracțiune față pe care să-l folosesc în oraș. Un crossover 4*4 care să vadă doar asfalt”.

„Tesla nu mi-aș lua niciodată.”

„Orice de la Opel.”

„SUV din ăla care să vadă doar asfaltul: range rover, q7, cayenne, mașini din alea de gelați și piți. Sau casă pe roți stil american gen ford raptor.”

Citește și: Armata obligatorie în România: în ce condiţii va fi reintrodus serviciul militar

„Dacia, am avut, nu mai vreau.”

„Nimic făcut de Jaguar Land Rover după ce a fost achiziționat de Tata”

„Range Rover – le pică motorul”

„Doar gratis să o primesc”

„Orice mașină electrică”.

„În principal suv-urile nu mă atrag, în special dacă e utilizat exclusiv în oraș. Ok, înțeleg care e motivul pentru care sunt atât de iubite, sunt practice și nu toată lumea caută ceva sportiv și distractiv, dar urăsc faptul că toți producătorii se concentrează pe suv-uri și elimină treptat din gamă mașinile cu o fărâmă de suflet.”

„VW. Doar gratis să o primesc. Știu că fac mașini ok, doar că nu-s pentru mine, am un hate aparte pentru ele. Ușor extins și la grupul VAG dar n-aș zice nu la Porsche, doar că nu îmi permit.”

Citește și: Mihaela Bilic, despre cele mai periculoase produse de consumat în timpul postului: „Au potențial cancerigen, feriți-vă…”

„Lexus. Aproape că am vrut să îmi placă, dar după ce am testat câteva, am rămas complet dezamăgit. Pur și simplu nu sunt la același nivel cu brandurile europene cu care concurează, chiar și dacă nu te interesează sportivitatea. Diferența față de Toyota mi s-a părut mică. Mult marketing legat de fiabilitatea lor extraordinară, dar nu își cumpără nimeni o mașină de lux că să o țină 25 ani. Oamenii care câștigă bine tind să aibă mereu mașini destul de noi și cu garanție. Fapt care se reflectă în nr de unități vândute.”

”Tesla: îmi plăceau până m-am convins că se dau drept “luxury” cu standarde de calitate sub Logan. Plus că Musk. Dacă îmi iau electrică, mai bine iau o chinezărie, ceva.”

”Orice pick-up truck, muscle car, practic toată cultura mașinilor americane. Sportivitate doar în linie dreapta mi se pare o concepție stupidă, iar camioanele de 4t cu care să cari o pungă de cumpărături este cel mai stupid concept. (Îmi place designul mustangului)”

„Range Rover. E o legendă care spune că la orice moment dat toate RR urile care sunt pe stradă fie vin din fie se duc la service, + G Wagen. Un Aro extrem, extrem de scump.”

„Nu mi-aș lua nici o mașină electrică până nu au niște baterii de doamne-ajută făcute din materiale care nu implică minare pe bază de sclavie modernă sau până nu mă amenință guvernul cu amenzi cât juma de salariu. Prefer să repar o mașină pe combustibil fosil până o ia dracu”.

„Fără BMW, din cauza cocalarilor. Fără Range sau Jaguar, deși îmi plac de mor. Pentru că stai mai mult cu ea în service decât pe stradă. Fără mașini americane. Fără franțuzești inclusiv Dacia.”

Citește și: Ce tipuri de concedii vor fi luate în calcul la vechime. Este specificat clar în noua lege a pensiiilor

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!