Ce maşini caută românii şi ce autoturisme ajung să cumpere

Românii caută pe internet să-şi cumpere maşini germane premium precum BMW, dar cumpără mai degrabă Volkswagen. Spre deosebire de Alte naţionalităţi, din păcate românii nu sunt fideli brandurilor locale. Maşinile Dacia sunt ultimele în topul maşinilor verificate pentru a fi cumpărate, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
22 iul. 2019, 11:10
Ce maşini caută românii şi ce autoturisme ajung să cumpere

Românii preferă brandurile europene de maşini, cu precădere cele germane, premium. Datele Google arată că BMW ocupă locul 1 în topul căutărilor, urmat de Audi și Opel. Ford este pe locul patru urmat de Mercedes Benz, Dacia Renault, Volkswagen, iar cea mai puţin căutată pe net este Skoda. Ei bine, ceea ce caută românii nu ajung să şi achiziţioneze, iar motivele sunt diverse de la bugetul disponibil la oferta pieţei. Astfel, Volkswagen este brandul auto pentru care se fac cele mai multe verificãri, putând deduce de aici cã este și cel pe care românii îl aleg de cele mai multe ori pentru achiziția finalã. Este urmat în top de BMW și Audi. Se poate remarca o poziţionare a brandurilor Renault şi Dacia abia pe locurile 8 şi 9 în topul mărcilor verificate de români. Acest lucru nu înseamnă că nu ar fi maşini pe care românii să le cumpere frecvent. Sunt însă maşini pe care clienții aleg să le cumpere pe încredere, fără să le verifice, ceea ce se reflectă, de multe ori, în nemulțumiri pe care le au după achiziţie.

Deși înregistrează un trend crescător, România este încă la început în ceea ce priveşte verificarea prin rapoarte online a maşinilor second hand ce urmează a fi achiziţionate. Doar 15% dintre cumpărători aleg să verifice istoricul acestora.