Ce măsuri rămân active în anul 2021. Anunțul premierului Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a anunțat după ședința de Guvern faptul că o serie de măsuri active care s-au derulat în 2020 vor fi și în 2021. Este vorba despre șomajul tehnic, IMM Invest și munca flexibilă.

28 dec. 2020, 21:41
Ce măsuri rămân active în anul 2021. Anunțul premierului Florin Cîțu

Ce măsuri rămân active în anul 2021. Șomajul tehnic, IMM Invest și munca flexibilă vor rămâne active și în anul următor. Premierul Florin Cîţu a anunţat că luni seară va fi pusă în dezbatere publică OUG care prevede prelungirea unor măsuri active.

Citește și: Guvernul Cîțu crește alocațiile și pensiile în 2021 cu mult sub promisiuni

”OUG pusă în transparenţă în această seară şi adoptată miercuri: se prelungesc măsurile active până la 30 iunie 2021: indemnizaţia acordată pe durata suspendării temporare a contractului individual de muncă, cea acordată angajatorului pentru decontarea unei părţi a salariului brut  al angajaţilor menţinuţi în muncă. Aşa cum ştiţi, pentru angajaţii reveniţi din şomajul tehnic, statul plăteşte 41,5% din salariu; munca flexibilă este o măsură care cred că se va permanentiza în România”, a declarat, luni, Florin Cîţu.

Potrivit acestuia, OUG va mai prevedea măsuri de ajutor de stat, prin IMM Invest, de exemplu. ”Agro IMM Invest va fi aprobat în şedinţa următoare, cu garanţii de până la un miliard de lei”, a precizat Cîţu.

Ce măsuri rămân active în anul 2021. De asemenea, premierul a anunţat şi schema de ajutor de stat pentru companiile din sectorul HoReCa, dar și faptul că voucherele de vacanță vor fi disponibile și în 2021, cu o valoare de 1.450 de lei.

Guvernul s-a reunit astăzi în cadrul unei ședințe. Conform unui comunicat al Guvernului, principala temă a fost proiectul de ordonanţă de urgenţă privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale. Conform surselor Antena3, Guvernul Cîțu a decis creșterea alocațiilor în 2021 cu doar 20%, în loc de 40% cât anunțase fostul Ministru al Muncii din Guvernul Orban. Mai exact alocațiile ar urma să crească de la 1 ianuarie cu 10% și alte 10 procente în august 2021.

De asemenea, punctul de pensie va crește cu 8 la sută, dar din luna septembrie. Majorarea de salarii promisă profesorilor va fi amânată, probabil până în decembrie 2021, conform surselor Digi24.ro.
 

 


loading...