Ce măsuri suplimentare vor fi luate dacă ajungem la 20.000 de cazuri pe zi. Cseke Attila, precizări de ultim moment!

Cseke Atilla, ministrul interimar al Sănătății, a declarat că situaţia din momentul de faţă se va agrava şi a repetat faptul că infectările ar putea ajunge la 20.000 pe zi în octombrie.

30 sept. 2021, 20:28
Ce măsuri suplimentare vor fi luate dacă ajungem la 20.000 de cazuri pe zi. Cseke Attila, precizări de ultim moment!

Ministrul Attila a enumerat care sunt măsurile ce vor fi luate în cazul în care acest scenariu va deveni real.

”Înseamnă că prognoza epidemiologică pe care o avem în față s-ar putea să se adeverească. Cel puțin în ultimele zile, creșterea numărului de infectări arată că, la mijlocul lunii octombrie, numărul de infectări să atingă 20.000 de persoane. Astăzi am avut 12.000 și în mod clar putem să afirmăm că nu este vârful valului 4 unde suntem astăzi, ci vom crește, din păcate, în continuare.

Eu m-aș bucura foarte mult să pot să spun că, de mâine, această presiune pe sistemul medical va scădea, dar nu există niciun semn care să contrazică această prognoză de creștere continuă”, a spus Cseke Atilla.

Ce măsuri vor fi luate dacă se ajunge la 20.000 de infectări pe zi

”În două săptămâni și jumătate de când sunt eu interimar la Ministerul Sănătății, am dublat numărul de paturi ATI și în fiecare zi lucrăm la acest aspect, să creștem numărul de paturi ATI. Am preluat cu 630, suntem la 1.400 (n.r. – de paturi ATI).

(…) Vor fi soluții punctuale în care este necesară reducerea treptată a unor activități medicale non-covid, chiar transformarea unor spitale exclusiv COVID”, a spus ministrul interimar al Sănătății.