Ce MEDICAMENTE NU aveţi voie să luaţi atunci când urcaţi la volan

Publicat: Vineri, 25 Septembrie 2015 11:59 // Actualizat: Vineri, 25 Septembrie 2015 15:19 // Sursa: romaniatv.net

Atenţie ce medicamente luaţi înainte de a vă urca la volan. Multe dintre ele au efecte secundare care pot produce schimbări de reacţie sau chiar pot înceţoşa vederea. Specialiştii spun că cele mai periculoase sunt împotriva tusei, care conţin şi alcool, dar şi medicamentele contra obezităţii. Nici şofatul în timpul unui tratament pentru răceală şi gripă nu este recomandat.

Foto: theleafonline.com

Multe dintre medicamentele pe care le luăm frecvent au efecte secundare periculoase, precum vedere înceţoşată, ameţeală, stări de somolenţă, greaţă, excitabilitate, leşin, încetinirea mişcărilor, incapacitatea de concentrare. Toate aceste simptome pot duce, de asemenea, la afectarea abilităţii motorii şi la creşterea timpului de reacţie şi de judecată în timpul conducerii unui automobil auto, unei motociclete sau chiar şi a unei biciclete, potrivit csid.ro.

Şoferii trebuie să selecteze cu atenţie medicamentele consumate în timp ce conduc, iar pentru o bună informare trebuie să discute cu un medic sau un farmacist.

Medicamente care pot provoca dezechilibre şi nu sunt recomandate în timpul condusului:

1. Medicamentele prescrise pentru anxietate – dau oboseală, ameţeală, stare de somnolenţă, excitabilitate, incapacitate de concentrare.

2. Unele antidepresive – dau oboseală, ameţeală, stare de somnolenţă, privire înceţoşată, excitabilitate, incapacitate de concentrare.

Citeşte şi De ce sunt unele alimentele adevărate medicamente. Uite cum acţionează

3. Medicamentele pentru prostată - dau oboseală, ameţeală, stare de somnolenţă.

4. Medicamentele pentru tensiunea arterială (cu precădere cele pentru scăderea tensiunii arteriale) – dau oboseală, ameţeală, stare de somnolenţă.

5. Medicamentele care stimulează funcţia sexuală – pot da oboseală, ameţeală, stare de somnolenţă, excitabilitate.

6. Produsele care conţin codeină (alcaloid extras din opiu şi întrebuinţat ca medicament pentru înlăturarea sau calmarea temporară a tusei) - dau oboseală şi ameţeală.

7. Unele remedii pentru răceală şi medicamentele împotriva alergiilor (antihistamicele) – dau oboseală, ameţeală, stare de somnolenţă.

8. Tranchilizantele – dau oboseală, ameţeală, greaţă.

9. Somniferele – dau stare de somnolenţă.

10. Unele medicamentele pentru ameliorarea durerii – dau ameţeală, stare de somnolenţă.

Citeşte şi Combinaţii PERICULOASE de medicamente

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 sep 12:11
...la volan. Multe dintre ele au efecte secundare care pot produce schimbări de reacţie sau chiar pot înceţoşa vederea. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net

...
25 sep 12:11
...la volan. Multe dintre ele au efecte secundare care pot produce schimbări de reacţie sau chiar pot înceţoşa vederea. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
25 sep 12:10
...care pot produce schimbări de reacţie sau chiar pot înceţoşa vederea. Citește mai departe… Citeste mai departe: Ce MEDICAMENTE NU aveţi voie să luaţi atunci când urcaţi la volan ...
1
EUR
4.7769
RON
29 Jan
noapte 1 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H