Ce medicamente primesc persoanele infectate cu coronavirus în România. Protocolul de tratament, publicat în Monitorul Oficial

Protocolul de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 care produce boala COVID-19, emis de Ministerul Sănătăţii, a fost publicat pe 24 martie în Monitorul Oficial. Din protocol reţinem că formele fără simptome ale COVID-19 nu se tratează, iar unele dintre formele uşoare ale aceste afecţiuni se tratează cu Paracetamol, scrie Economica.net.

RomaniaTV.net
25 mart. 2020, 09:04

Protocolul de tratament al COVID-19, publicat în Monitorul Oficial, a intrat în vigoare marţi, 24 martie, odată cu publicarea actului normativ în Monitorul Oficial. Direcțiile de specialitate ale Ministerului Sănătății, unitățile sanitare publice și private, precum și personalul medical implicat în furnizarea de servicii medicale din specialitățile implicate vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

„În prezent nu există medicamente aprobate pentru tratamentul infecției COVID-19. Medicamentele propuse în acest protocol se bazează pe experiența epidemiei de SARS din 2003, MERS din 2012 și pe datele acumulate până acum din epidemia SARS-Cov2”, explică Ministerul Sănătăţii în Ordinul publicat în Monitorul Oficial.

 

Grupe de risc: oameni care au peste 65 ani și/sau disfuncții de organ (pulmonară, cardiacă, hepatică), boală pulmonară obstructivă cronică (cunoscută ca BPOC), hipertensiune arterială. Durata de tratament este una orientativă, ea se poate prelungi sau scurta în raport cu evoluția pacientului, însă fără a se reduce sub cinci zile, cu condiția să nu apară efecte adverse severe, se arată în Ordinul MS, antemenţionat. Monitorizarea pacientului se face clinic și biologic – biochimie zilnic la pacientul internat; repetarea imagisticii și a testelor biologice se face obligatoriu de urgență în caz de agravare clinică.

Citeşte mai mult pe Economica.net