Ce ministere importante vrea PSD în viitorul guvern. Secretarul general Paul Stănescu dezvăluie ce ministere ar putea ocupa Grindeanu, Firea, Dîncu, Tudose şi Rafila

Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a dezvăluit care sunt măsurile în privința cărora cele două partide au căzut de acord şi care ar putea fi aplicate odată cu formarea noului Guvern.

17 nov. 2021, 22:15
Ce ministere importante vrea PSD în viitorul guvern. Secretarul general Paul Stănescu dezvăluie ce ministere ar putea ocupa Grindeanu, Firea, Dîncu, Tudose şi Rafila

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a explicat miercuri ce ministere își doresc social-democrații și care dintre colegii săi ar putea ocupa cele mai importante portofolii, ca Sănătatea şi Finanţele.

PSD va conduce 9-10 ministere dacă premierul e liberal și nu se vor înființa ministere noi, a precizat Stănescu, care a indicat şi ce portofolii ar vrea social-democrații.

Secretarul General al Guvernului, cu rang de ministru

Ministerul Finanțelor, ca minister avizator

Ministerul Apărării, ca minister de forță

Ministerul Sănătăţii – „Vrem să fie la noi, chiar ne dorim foarte tare”

Ministerul Muncii – „E de stânga, trebuie să fie la noi”

Ministerul Transporturilor

Ministerul Fondurilor Europene

Paul Stănescu: „Vor fi luate măsuri pe termen scurt sau imediat pentru ca românii să treacă prin iarnă”

„Noi, de fiecare dată am întins mâna şi am intrat în negocieri cu PNL să alcătuim un program de guvernare să vedem cât de compatibil suntem. Am găsit să compatibilizăm pe aproape toate palierele. Mai avem câteva chestiuni de impact din buget. Trebuie să știm impactul oricărei măsuri sociale sau de alt gen. Până la urmă ne-am înțeles ca pensiile să fie mărite de la 1 ianuarie cu 11%.

Pentru că inflația pe acest an este de 7,9%. Planul de guvernare pe care noi l-am discutat cu PNL şi UDMR are două părți: un program cu măsuri imediate şi un program cu măsuri pănă în 2024. Măsurile imediate cuprind criza sanitară, energetică, economică, socială ca toţi românii să treacă iarna.

Sigur că nu va fi lapte şi miere. Am zis pensia minimă să crească de la 800 de lei la 1.000 de lei, salariul minim mărit de la 2.300 de lei la 2.550 de lei, să mărim şi alocaţiile la copii, mai ales la cei de 0-2 ani unde cheltuielile sunt mai mari, ne-am gândit şi la persoanele cu handicap să dăm a 13-a indemnizație, pentru că iarna va fi foarte grea.

Este obligatoriu ca românii să treacă iarna. Vor fi luate aceste măsuri care sunt pe termen scurt sau imediate”, a spus Paul Stănescu la Antena 3.

Citeşte şi: Florin Cîţu se contrazice: „Orice liberal poate fi propunerea de premier a PNL / Avem decizia Consiliului Naţional care spune clar că premier din partea PNL este preşedintele partidului / Noi l-am propus pe Rafila”