Ce notă a luat la Bac elevul din Oradea care s-a spânzurat după ce a susţinut toate probele

Avea 18 ani, a învățat de când se știa, îi plăcea școala și avea vise mari. Ionatan a ales, însă, să se sinucidă, lăsând în urmă durere și multe întrebări fără răspuns. Familia și prietenii au primit astăzi vestea că tânărul a luat 9,25 la Bacalaureat și fusese deja admis, după un program educațional, la studii în China, unde voia să învețe să piloteze avioane.

RomaniaTV.net
08 iul. 2019, 13:50
Ce notă a luat la Bac elevul din Oradea care s-a spânzurat după ce a susţinut toate probele

În ziua în care tânărul a fost înmormântat în Cimitirul Municipal, cei care l-au plâns pe Ionatan au aflat că băiatul a luat 9,1 la Limba şi Literatura Română, 9,85 la Istorie şi 8,8 la Geografie, obţinând o medie de 9,25.

Potrivit presei locale din Bihor, în clasamentul din Liceul Teoretic Aurel Lazăr, tânărul a fost al 29-lea absolvent, dintr-un total de 119 candidaţi înscrişi la Bacalaureat.

Fosta sa dirigintă, Violeta Fetea, a declarat la România TV că Ionatan era un elev implicat în activităţile şcolii şi ale clasei şi fusese, deja, admis la o facultate în străinătate.

„Sunt şocată de ceea ce s-a întâmplat. Era silitor, ştiu că a învăţat foarte bine şi a fost admis în China la facultate. A avut un schimb de experienţă în China de 3 săptămâni. Mi-a zis: «Doamna dirigintă, mă bucur foarte mult că sunt admis la facultate, vreau să rămân acolo». Chiar avea un scop în viaţă, deci chiar nu înţeleg acest gest al lui”, a declarat fosta dirigintă a băiatului la România TV.

Ionatan provenea dintr-o familie cu 12 copii. Unul dintre fraţii mai mari ai adolescentului, Avram, a povestit că Ionatan era pasionat de tot ceea ce făcea. Îl atrăgeau limbile străine, voia să ajungă să lucreze în aviaţie şi îi plăcea inclusiv să cânte la chitară, mai scrie ebihoreanul.ro

„Fratele meu era entuziasmat să înveţe limbi străine. Vorbea fluent, cursiv, engleza, flamanda şi chineza (cu chineza chiar anul ăsta a avansat la nivelul 2), vorbea şi puţină franceză… El avea planuri de viitor, să ajungă la o facultate în Belgia, pe profil de limbi, şi mai apoi avea în plan să ajungă chiar şi în aviaţie, să studieze în China. Deci chiar avea planuri de viitor, era o plăcere pentru el ceea ce studia. Tot a ales el, de bunăvoie, nu i s-a impus nimic niciodată, a făcut totul din plăcerea lui”, a declarat Avram Bîtea.

Tânărul, în vârstă de 18 ani, a fost găsit spânzurat de crengile unui copac. În urma primelor cercetări, nu s-a putut stabili care au fost motivele care l-au împins pe tânăr la acest gest extrem. Băiatul a fost înmormântat la Oradea.